Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu merkezli 8 ilde, suç örgütü kurarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 16 şüpheli gözaltına alındığını söyledi.

Bolu merkezli 8 ilde, suç örgütü kurarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 16 şüpheli gözaltına alındı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman örgüt ve gelişmeler hakkında yazılı olarak yaptığı açıklamada; “Bolu’da "phishing (oltalama)" yöntemiyle kişilerin banka/kredi kartı bilgilerini ele geçiren ve bu kişilerin banka hesaplarından internet bankacılığı kullanılmak suretiyle başka banka hesaplarına para transferleri gerçekleştiren suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün bulunduğu, suç örgütünün kişilerin kredi kartı bilgilerini ve şifrelerini öğrenmek amacıyla çoğunlukla Halkbankası'ndan gönderilmiş gibi hazırlanan hediye, indirim, kampanya içerikli internet linki bulunan SMS‘ ler vasıtasıyla kişileri internet üzerinden sahte (fake) banka sitelerine yönlendirdiği, örgütün bu sahte sitelerde kişilerin banka bilgilerini elde ettikten sonra müştekilerin bilgileri ve rızaları dışında hesapta bulunan paraları başka hesaplara transfer ettikleri ve bu paraları ATM’lerden ve örgüt ile irtibatlı işyerlerinden çektiklerine yönelik soruşturma başlatıldı” dedi.

“30 OLAY AYDINLATILDI”

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman; “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık” suçları kapsamında yürütülen soruşturmada 30 olay aydınlatıldı, suçtan elde edilen menfaatin de 447 bin 189 lira olduğu belirlendi” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Önder Yaman; “Soruşturma kapsamında Bolu merkezli, Ankara, İstanbul, Antalya, Konya, Adana, Şanlıurfa ve Kayseri'de suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, örgüt elebaşı T.A'nın da arasında olduğu 16 şüpheli yakalandı. Firari 2 şüphelinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim