Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde, iki aydır kurulması için çalışmaların devam ettiği Hidroterapi Eşliğinde Travay (suda doğum) ünitesi için açılış töreni gerçekleştirildi. 

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde suda doğum ünitesi için bir açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammed Mustafa Gürdal, başhekimler, doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammed Mustafa Gürdal, ünitenin hizmete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Gürdal, “Bugün burada İzzet Baysal Devlet Hastanesi bünyesinde Bolu’muza böylesine güzel bir ünite açmanın mutluluğunu ekibimizle yaşamaktayız. Bu sürece gelme aşamasında öncelikle Sayın Vekilimize teşekkür ederiz. Bu sürece gelene kadar bizi cesaretlendiren, bize yol gösteren yardımları ile her zaman yanımızda olan İl Sağlık Müdürümüze teşekkür ederiz. Ankara Zübeyde Hanım Etlik Devlet Hastanesi Başhekimi Özlem Hanım, bizi bu konuda cesaretlendirdi. Bize böyle bir ünite açabilmenin cesaretini verdi. Kapılarını sonuna kadar açtı, onların ünitelerini gezdik gördük, biz de açabiliriz dedik. Kolları sıvayarak bu işe başladık. Personelimizin eğitimi noktasında bize büyük katkıları oldu.

Biz Mayıs ayı gibi Ankara Etlik Zübeyde Hanım’ı gezdik, şu an Ağustos ayının başındayız, iki aylık bir süreç içinde eski bir hastanede imkanları kısıtlı bir hastanede, böylesine güzel modern bir odanın açılmasında gece gündüz demeden, hafta sonu demeden çalışan Kadın Doğum Ünitesi Sorumlusu Aysun Hanım’a, yardımcısı Nihal Hanım’a, bu üniteden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Cevdet Hocama ve şu an emektar olan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

İnşallah bu oda sayesinde normal doğum oranlarımızı daha da arttıracağız. Primer sezaryen oranlarımız şu an yüzde 17’lerde, bunu da inşallah daha da alt seviyelere indireceğiz. Gebe okuluna giden anne adaylarımız şu an açılmasa da bunu duydular, gebe okulundaki sorumlu hekimimiz anne adaylarına odayı gezdirdiklerinde kendileri de bizzat söylemişler, biz de burada doğum yapmak istiyoruz demişler. Açılış olmadan bile bunları duymak bizi heyecanlandırdı. İnşallah normal doğumu daha da arttıracağız. Normal doğum demek, daha sağlıklı nesiller, daha sağlıklı anneler demek.” diye konuştu.

“Ünitenin açılışını yapmaktan büyük onur duyuyorum”

Daha sonra konuşma yapan Bolu İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, sağlık alanında Bolu’yu daha iyi daha güzel yapabilmek için çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Demirkol konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bolu için çok kıymetli olan ve rahmetli İzzet Baysal Baba’mızın ilk emanetlerinden biri olan bu hastanede yine bölgemizde ilk olan suda doğum hidroterapi eşliğinde travay dediğimiz ünitesinin açılışını yapmaktan büyük onur duymaktayım. Gerçekten de hayra vesile olan hayır işlemiş gibidir hadisi şerifindeki müjde gereği, bu hayra vesile olan bu konuda bizleri her daim sağlık alanında destekleyen başta sayın vekilimiz olmak üzere, tüm sağlık ekibimizin katkılarıyla, Bolu’nun sağlık alanında yol alabilmesi için çok önemli bir ünite kazandırılmış oldu. Değerli başhekimimize, ekibine çok teşekkür ediyoruz. Çok çalıştılar, çok gayret gösterdiler. Büyük emeklerle yapıldığını görüyoruz. Doktorumuz, hemşiremiz, arkadaşlarımız Ankara’da eğitim aldılar. Yapım aşamasında her daim uğraştılar, hafta sonları buraya geldiler. Ben bir Bolulu olarak çok büyük bir mutluluk duydum. Aynı mutluluğumuzu da sayın vekilimizle paylaştığımda ondan da destek gördüm. Hep beraber katkı sağlayabileceğimiz ne varsa, el birliği ile daha iyi daha güzel bir Bolu için çalışıyoruz, sağlık alanında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.”

“Allah torunumu da böyle bir yerde kucağıma almayı nasip etsin”

Açılış töreninde son konuşmayı yapan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise şunları söyledi; “Bu hizmetleri halkın önüne sunan sizlersiniz. Biz iktidar olarak ne yaparsak yapalım, bu doğru işletilmezse, yani sizler mutfakta o sunumu güzel yapmazsanız bütün yapılanlar boşta kalır. Ben özellikle o mutfakta çalışan bu işin emektarı olan sağlık çalışanlarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bolu’da hangi faaliyet olursa olsun gitmeye gayret ediyoruz. Ama bir senelik sürece baktığımızda en çok sağlık müdürümüzün yaptığı ve onunla beraber çalışan ekibinin yaptığı faaliyetlerde bir arada bulunuyoruz. Bundan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Yapılan faaliyetler de dikkat ederseniz, hep yalnızca Bolu’ya hizmet veren uygulamalar da değil, bölgeye hizmet veren faaliyetlerdir. Bunun da Bolu açısından, Bolu’nun hizmet ve sağlık kalitesindeki adının ön plana çıkması için bizim açımızdan ehemmiyetlidir. Burada anne dostu çocuk dostu birimini gezdim, gezerken, şöyle dua ettim; rabbim inşallah benim torunumu da böyle bir yerde kucağıma almayı nasip etsin. Bunu bir siyasetçi olarak gönlümden geçirmedim, bunu bir Bolulu olarak, bunu bir anne olarak gönlümden geçirdim. Makamlar ne olursa olsun gelir ve geçer, biz Boluluyuz, Allah izin verirse Bolu’da yaşamaya devam edeceğiz. Ben Yarın bir torun sahibi olursam bu hastanede belki de sizlerin emeği ile torun sahibi olacağım. O yüzden sağlık alanında yapılan bütün yatırımlar bizim için çok önemli, insan hayatı özellikle bebeklerin sağlığı, annelerin ruh hali onun çocuğa yansıması, onun gelecekteki hayatını etkilediği için bizim için çok önemli.”

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile devam eden açılış töreni suda doğum ünitesinin incelenmesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim