Bolu Belediyespor ligin 20. Haftasında ağırladığı Antalyaspor’u 3 – 0 yenerek galibiyet serisini 8 maça çıkardı. Karşılaşmanın tamamında üstün olan Bolunun Sultanları, karşılaşmayı yaklaşık 60 dakikada tamamladı. Nevşehir Belediyesi deplasmanda Kalecik Belediyesini 1 – 3 yenmesiyle Bolu Belediyespor ligin bitimine 2 hafta kala liderliğini garantiledi.

Kadınlar Voleybol 1. Ligi 20. Hafta mücadelesinde Antalyaspor’u ağırlayan Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Yaklaşık 60 dakika süren karşılaşmadan 3 – 0 galibiyetle ayrılan Bolunun Sultanları, galibiyet serisini 8 maça, toplam galibiyet sayısını 17 maça çıkartarak liderliğini sürdürmeye devam etti.

Ligde oynana ve sıralama açısından önemli bir diğer karşılaşma ise Kalecik Belediyesi ve Nevşehir Belediyesi arasında oynandı. Maçtan 1 – 3 galibiyetle ayrılan Nevşehir Belediyesi play-off sıralaması için önemli bir galibiyet alırken, Bolu Belediyesporun da liderliğini garantilemiş oldu.

Bolu Belediyespor Antalyaspor arasında oynanan karşılaşmada ise setlere göre önemli anlar şu şekilde yansıdı;

Karşılaşmanın ilk setine sayılarla başlayan Bolu Belediyespor, kısa sürede farkı yükseltti ve Teknik Molaya 12 – 5 önde girdi. Mola sonrası oyun düzenini bozmayan Bolu ekibi farkı çift hanelere çıkardı ve skoru 17 – 7’ye getirdi. Setin kalan kısmında da aynı oyununu sürdüren Bolunun Sultanları ilk seti 25 – 12 kazanarak maçta 1 – 0 öne geçti.

İkinci set karşılıklı sayılarla başlasa da kısa sürede toparlanan Bolu Belediyespor farkı açarak Teknik Molaya 12 – 4 önde girdi. Mola sonrasında aynı düzenle devam eden Bolunun Sultanları farkı önce çift hanelere yükseltti (14 – 4), ardından seti 17 sayı farkla 25 – 8 kazanarak maçta 2 – 0 öne geçti.

Maçın üçüncü setine disiplini bozmadan başlayan Bolu ekibi, arka arkaya ürettiği skorlarla farkı açtı ve Teknik Molaya 12 – 3 önde girdi. Mola sonrasında da oyun düzeni değişmedi ve skor 17 – 6ya gelince Antalya ekibi setin ilk molasını kullandı. sette herhangi bir sürprize yer vermeyen Bolunun Sultanları seti 25 – 13 kazanarak karşılaşmadan 3 – 0 galip ayrıldı.

Kazandığı maçla galibiyet sayısını 8 maça çıkartan Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı, ligin bitimine 2 hafta kala liderliğini garantiledi. Ligin 21. Haftasında Nevşehir Belediye takımına konuk olacak olan Bolunun Sultanları karşılaşmayı 28 Mart Pazar günü saat 14:00’da Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda oynayacak.

Editör: TE Bilisim