İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan,  pandemi döneminde zorlu çeken esnafın sesini dile getirerek “Kiralarını ödeyemeyen, geçimini sağlayamayan ve ödemelerini yapamayan esnaflarımızın seslerini duyurmak istiyorum.  Suriyelilere sahip çıkacağımıza biraz da esnaflarımıza sahip çıkalım” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Suriyelileri düşündüğünün 10’da 1’i kadar maalesef esnafını düşünmeyen hükümet tarafında yönetiliyoruz. Hükümet son sekiz yıl içinde Suriyeliler için 40 milyar dolar para harcarken pandemi döneminde kendi esnafı için bu paranın yarısını bile harcayamadı” diye konuştu. 

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi Meclisi Şubat Ayı 1. Birleşimi dilek ve temenniler kısmımda söz alan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan, Pandeminin getirdiği zorluklar devam ettiğine dikkat çekerek; “Dışarıda gezerken esnaf ziyareti yaptım. Esnaflarımız gerçekten zor durumda. Devletin vermiş olduğu 1000 TL’nin yetersiz olduğunu görüyoruz. Kiralarını ödeyemeyen, geçimini sağlayamayan ve ödemelerini yapamayan esnaflarımızın seslerini duyurmak istiyorum.  30 yıldır bu ülkeye KDV’sini ödemiş ama şu anda çeklerini ödeyememiş esnaflarımız sıkıntıda” şeklinde konuştu.

“ESNAFLARIMIZIN YÜZÜNÜ HER GÜN GÖRÜYORUZ”

Orhan, Başkan Tanju Özcan’ın Suriyeliler yapılan yardımlar ile ilgili söylemini hatırlatarak konu üzerinden AK Parti belediye meclis üyelerinin konuşmalarından bahsetti. Suat Orhan; “31 Mart seçimlerinin ardından göreve geldikten sonra Suriyelere yardımların kesilmesiyle ilgili sayın başkan talimat vermişti. Bununla ilgili AK Parti gurubundan bazı arkadaşlarımız Suriyelilerin ücretlerinin kesilmemesi ile ilgili konuşma yapmıştı. Arkadaşlar Suriyelilere sahip çıkacağımıza biraz da esnaflarımıza sahip çıkalım. Sonuçta Bolu’da yaşayan esnaflarımızın yüzünü görüyoruz. Onlar gelip geçici. Bir gün giderler” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Suat Orhan’ın konuşmasının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hükümetin son sekiz yılda Suriyeliler için 40 milyar dolar para harcadığın belirterek Suriyelilere yapılan yardım üzerinden hükümete yüklendi.

“ESNAFINI DÜŞÜNMEYEN HÜKÜMET TARAFINDA YÖNETİLİYORUZ”

Başkan Özcan; “Hükümet son sekiz yıl içinde Suriyeliler için 40 milyar dolar para harcarken pandemi döneminde kendi esnafı için bu paranın yarısını bile harcayamadı.  Ben soruyorum bu kıraathane sahipleri ne yapacak? Yasa çıkartıyorsun izinde vermiyorsun belediyeye onlara nakdi destek yapabilmek için. İzinsiz yapamıyorsun bunu ben soruyorum, kırtasiyeciler, kantinciler ne yapacak? Suriyelileri düşündüğünün 10’da 1’i kadar maalesef esnafını düşünmeyen hükümet tarafında yönetiliyoruz. Çok üzüntü ile takip ediyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim