Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçirmek için yola erken çıkan sürücüler, Anadolu Otoyolu'nun Bolu Gerede-Karadeniz Bağlantı Yolu'nda araç yoğunluğuna neden oldu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen sürücüleri uyararak “Sürücüler kesinlikle yola uykusuz çıkmamalı ve her 2 saatte bir mola vermeli” dedi.

Haber: Tuğra Gülen

Gece saatlerinden itibaren memleketlerine gitmek için yola çıkan tatilciler, Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu kesiminde trafik yoğunluğu oluşturdu. Yoğunlukta ortaya çıkabilecek kayıpların önüne geçmek için sürücüleri uyaran Burak Gülen, Köroğlu Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

“Yola Kesinlikle Uykusuz Çıkılmamalı”

Yola çıkmadan sürücünün en az 7-8 saat uyuması gerektiğini belirten Gülen; “Sürücülerimize yola erken çıkmalarını tavsiye ediyorum fakat kesinlikle uykularını iyi almaları gerekir. En az 7-8 saat uyumalılar. Yola kesinlikle uykusuz çıkılmamalı. Yola çıktıktan sonra da 2 saatte bir 15 dakikalık mola vermeleri kendileri için iyi olur” dedi.

Araç Bakımları Yaptırılmalı”

Yola çıkılmadan araç bakımlarının eksiksiz yapılması gerektiğine dikkat çeken Gülen; “Yola çıkmadan aracın klasik bakımlarının yapılmış olması gerekiyor. Sıcaklar nedeniyle karşılaşılabilecek hararet sorununa karşı arabanın su kontrolünü yaptırmayı unutmasınlar. Yağ kontrolünün yine yapılması gerekiyor tabi ki” ifadelerini kullandı.

Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır

Son olarak emniyet kemerinin önemine vurgu yapan Gülen; “Ben artık herkesin emniyet kemerinin önemini bildiğine inanmak istiyorum. Emniyet kemeri kurtarıcı rolü üstlenebiliyor. Hepimizin de bildiği gibi emniyet kemeri hayat kurtarır. Bunun yanında sürücülerimizin doğru sürüş pozisyonuna da uymalarını tavsiye ediyorum ve herkese iyi bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim