Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla Türkiye genelinde yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle sürücülerin kural ihlali yapmasını önlemek amacıyla uygulama başlatıldı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından da kazaları önlemek için yollara "maket polis aracı" yerleştirdi.

Haber: Aslı Akış 

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kazaları önlemek için şehrin 3 farklı noktasına "maket polis aracı" yerleştirdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından D-100 karayolu Yumrukaya mevki İstanbul yolu üzeri, Yeniçağa karayolu ve Organize sanayi bölgesi noktalarına kazaları azaltmak için maket trafik polis araçları konuldu. Maket trafik polisi aracı ile kazaların ve kural ihlallerinin önlenmesi hedefleniyor.

SÜRÜCÜLER ŞAŞKINLIK YAŞIYOR

Trafikte görülen olumsuzlukların ve sürücülerin trafik kuralı ihlali yapmasının önüne geçmek için yol kenarına yerleştirilen “maket trafik polisi aracı” hareket halindeki sürücülerin de dikkatini çekiyor. Uzaktan bakınca gerçek sanılan aracın maket olduğu sürücüler tarafından ancak yanından geçerken fark edilebiliyor. Güzergâhta seyreden sürücülerin maketi gördüklerinde trafik kontrolü olduğunu düşünerek hızlarını azaltması için böyle bir uygulama yapıldığı bildirildi.

Trafik kontrolünün olduğunu sanan bazı sürücülerin ehliyet ve ruhsatlarını hazırlarken, yaklaştıkları polis aracının maket olduğunu fark edince büyük bir şaşkınlık yaşadı. Uygulama ilerleyen günlerde gece kırmızı mavi tepe ışığı yanan maket polis araçları yakın zamanda hız kontrolü de yapacak.

Editör: TE Bilisim