Bolu’da bir programda konuşan Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Platformu (TAHAP) Başkanı Mustafa Sarıoğlu, indirimli üre gübre satışının başlayacağını duyurarak, “Araçların boş ve dolu giderken kullandığı yakıtı tespit eden yazılım, cihaz geliştirdik. Konuyu Cumhurbaşkanımıza götüreceğiz. Çiftçinin ÖTV’siz ve KDV’siz mazotunu veririz” dedi.

 Haber: Oğuzhan Eke

TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Bolu’nun Demirciler Köyü’nde, Gelincik Hanımeli Kadın Kooperatifi’nin düzenlendiği programa katıldı. Yoğun katılımın olduğu programda konuşan Başkan Sarıoğlu, 2 farklı müjdesi dile getirdi.

“PİYASA İNDİRİM FİYATI TÜRKİYE’YE SUNMAYA BAŞLIYORUZ”

Kısa süre içerisinde indirimli üre gübre ve farklı ürünlerin satışlarına başlayacaklarına belirterek, “Allah nasip ederse bu hafta sonundan itibaren de başta üre gübre olmak üzere bildiğiniz piyasa indirim fiyatı üzerinden de yüzde 30 tüm Türkiye’ye sunmaya başlıyoruz. Amacımız tarımın bileşenlerinde kızıl elma, amacımız köy merkezleri projelerinin desteklenmesi. Eğer siz köyleri yeniden şenlendirecekseniz, eğer siz köyleri ve üretimi ayakta tutmak istiyorsanız, ülkemizde 25-35 yaş arası evlatlarımızın, kızlarımızın, gelinlerimizin sosyal güvencesini Devlet’imiz karşılamalı. Ülkemizdeki adı süslü proje kelimesinin denetimi yapıldığı takdirde Allah’ın izniyle bu ülkede yapılamayacak hiçbir hizmet yoktur” dedi.

“YAKIT KULLANIMINI TESPİT EDEN YAZILIMI GELİŞTİRDİK”

Geliştirdikleri yazılım ve cihaz ile araçlardaki yakıt tüketimi tespit edeceklerini ve konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini belirten Sarıoğlu, “Biz yaklaşık 5 aydır, toplantılarla bunun sunumu yapmıştık, yolda, köyünüze girerken, demek ki keramet sizin köyünüzdeydi, son şekliyle bana atıldı. Biz Devlet’imize diyoruz ki, Türkiye üretim sahaları belli. Esasında bir denetim mekanizması var. Milli yazılımla, bizim inovasyon ekibimizin yapmış olduğu cihazlarla, üretin çiftçinin tarlasında yüklü traktörle çift sürerken kullandığı yakıt, boşta köyün içerisinde giderken kullandığı yakıt; Nakliye aracı yüklü giderken kullandığı yakıt, boş yakıtı tespit eden yazılım ve cihazları geliştirdik. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza da ilgili bakanlarımıza da hızlı bir şekilde götüreceğiz. Bir tane boş, denetimi yapılmayan proje ile ilgili müfettiş gönderelim, burada harcanan kaynakla biz çiftçinin ÖTV’siz ve KDV’siz mazotunu veririz. Bu Devlet’imize yük de getirmez. Allah’ın izniyle bunu da başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim