Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Tahir Gayret, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren başlayacak plastik poşetlerin ücretlendirilmesi hakkında uyarılarda bulundu.

Tahir Gayret, yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plastik poşet kullanımının azaltılması ve çevre kirliliğinin önlenmesi kapsamında, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik alışveriş poşetleri gramaj olarak 15 Mikrona kadar olanlar ücretsiz olup, standardın üstündekilerin ücretli hale geleceğini hatırlatarak, poşetlerin ücretsiz verilmesi halinde cezai işlem uygulanabileceği uyarısında bulundu.

Gayret açıklamasında; “Poşetlerin ücretli hale getirilmesinin temel amacı plastik poşet kullanımının azaltılması ve bu sayede çevre kirliliğinin önlenmesi.Dolayısıyla alışveriş yaparken ücretli poşet kullanmak istemiyorsak yanımızda bez çanta, kese kağıdı, file gibi alternatif taşıma malzemeleri bulundurmalıyız.Bildiğiniz üzere plastik poşetler, içerdiği kansorejen maddelerle sağlığımızı ciddi anlamda tehdit ediyordu. Ayrıca plastiğin hammaddesi döviz ile temin edildiğinden milli ekonomimiz için de önemli bir gider kalemi oluşturuyordu. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek bu uygulamanın yaygınlaşmasıyla hem sağlık hem de ekonomik avantaj sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim