Bolu Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda taksimetre ücretlerine zam yapıldı. Bolu Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından düzenlenen yeni tarife ile 15 Eylül 2020 tarihinden itibaren taksi ücretlerinde yeni tarife geçerli olacak.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

 Bolu Belediyesi Eylül ayı ikinci oturumunda Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın, ticari taksilerde taksimetre fiyat artışı talebi değerlendirilerek fiyat tarifesinde değişiklik yapıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, konu ile ilgili olarak “Uzun süredir taksi ücretlerinde bir güncelleme yapılmamıştı. Onlar da talepte bulundular, komisyonumuz taleplerini makul görmüş. Talep edildiği şekilde karar verildi” ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından oylamaya sunulan yeni tarife teklifi, Belediye Meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

 Mecliste alınan karar doğrultusunda, taksimetrenin açılış fiyatı 4 TL’den 5 TL’ye, kilometre başına 4,20 TL’den 5 TL’ye, bekleme 0,60 TL’den 0,80 TL’ye çıktı. Taksilerde 1 km’ye kadar 10 TL olan kısa mesafe tarifesi 12 TL’ye yükseldi. Bagaja konulacak olan eşyalar ise 20 kilograma kadar ücretsiz taşınacak. Taksiyi bekleten vatandaşlar, 5 dakikadan sonra her bekleme dakikası için 0,80 TL ödeyecek.

Editör: TE Bilisim