Tüm Türkiye’de uygulanacak 17 günlük tam kapanma öncesi İzzet Baysal Caddesi başta olmak üzere Demokrasi ve Kent Meydanı ile ve alış veriş noktalarını vatandaşlar tıklım tıklım doldurdu.

Haber: Aslı Akış

Son açıklanan Korona virüs vaka sayıları tam kapanma kararını getirdi. Bugün başlayacak 17 günlük tam kapanma öncesi vatandaşlar caddeler, sokaklar, parklar ve alış veriş noktalarına adeta hücum etti.

Termometrelerin 25 dereceyi gösterdiği ilimizde yazdan kalma bir havayı yaşanan Bolulular tam kapanma öncesinde sokaklara akın etti, koronavirüs unutuldu. Maskeler takılı olsa da sosyal mesafe unutuldu. Bankalardan berberlere, mağazalardan marketlere kadar bir çok yerde uzun kuyruklar oluştu.

Cadde boyunca sıralanan mağazalarda insanlar sosyal mesafeyi unutarak alışveriş yaptı. Mağazalar önünde oluşan uzun kuyruklar sosyal mesafe açısından tedirgin ederken, insanların sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak bayram günleri için şeker, çikolata ve giyim alışverişi yapması ise akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

PAZARLARDA DA YOĞUNLUK YAŞANDI

Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanacak olan 17 günlük 'tam kapanma' öncesi kurulan semt pazarlarında da yoğunluk yaşandı.  Karamanlı Mahallesi'nde pazartesi günleri kurulan semt pazarı, kısıtlama nedeniyle bugün açıldı. Semt pazarında, öğle saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı pazarda, vatandaşların sebze ve meyveleri seçerek almaları dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim