Bolu’da, 17 günlük tam kapanma sürecinin ikinci Cumartesi gününde, 8 mahalle ve ilçelerde semt pazarları kuruldu.

Haber: Ömer Çetinaslan

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle tam kapanma döneminde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatlerinde sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açılmasına izin verilmesinin ardından Bolu’da, pazarcı esnafı valilikler ve kaymakamlıklarca belirlenen alanlarda tezgâhlarını kurdu. Esnaflar tedbirler kapsamında tezgâhlarını 3 metre arayla açtı.

Kalıcı Konutlar ve Bahçelievler Mahallelerinde kurulan pazar girişlerinde bekçi ve belediye ekiplerince vatandaşlara Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapıldı, ateşleri ölçüldü. Semt pazarlarında zaman zaman yoğunluk oluşurken, vatandaşların sosyal mesafeye uyduğu ve maske taktıkları gözlendi.

Polis ve Bolu Belediyesi zabıta ekipleri pazarların çevresinde önlem alarak denetimlerde bulundu.  Vatandaşlar, korona virüs tedbirleriyle açılan, evlerine en yakın pazara gidebildi. Pazarda sadece yaş sebze, meyve ve fide satışı yapıldı. Pazarlar, saat 17.00 itibarıyla faaliyetlerine sona verdi.

“UMARIM SON KAPANMA PAZARIMIZ OLUR”

Pazarcı esnafı Ali Erdoğan, “Geçen haftaki pazar daha kalabalıktı, bu hafta biraz daha esnek. İnşallah bu hafta da son kapanma olur, İnşallah tamamen atlatırız bugünleri, halk olarak, esnaf olarak bunaldık. Umarım son kapanma pazarımız olur” ifadelerini kullandı.

“ALLAH’IN İZNİYLE BUGÜNLERDE GEÇECEK”

Tam kapanma sürecinde kurulan bu pazarların esnafı rahatlattığını ifade eden Erdoğan, “Esnafa baya bir nefes aldırdı. Gerçekten esnafalar zor durumdan geçti, köylünün ve esnafın ürünleri elinde kaldı. Marketler pazarları tutmuyor tabi ki. Dediğim gibi Allah’ın izniyle bugünlerde geçecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim