Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili süreci hızlandırabileceğini belirterek, “Siyasete bakışımda bazı değişiklikler olabilir. Şimdilik üç nokta koydum oraya. Bazı seçenekler söz konusu olabilir demiştim, eğer beni rahatsız eden siyasi gelişmeler olursa o seçenekleri hızlandırabilirim. Ucunu açık bırakıyorum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke 

Kayseri’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımında Belediye Başkanları Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya katılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Kayserili vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Program sonrası ilk kez basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Özcan, Kayseri’deki atmosferi anlatarak, önemli mesajlar verdi.

“KAYSERİ’DE İNANILMAZ BİR İLGİ ALAKA GÖRDÜM”

Kayseri’de gördüğü ilgiye dikkat çeken ve bu konuda minnettarlığını dile getiren Başkan Özcan, “Çok verimli bir toplantı düzenledik. Bütün Kayseri halkına ben minnettarlığımı sunuyorum. Kayseri’de inanılmaz bir ilgi alaka gördüm. Çok da şaşırdım yani. Kayseri’de otelin önünde bekleyen insanlar, saatlerce beklemişler. Sırf benimle bir kare fotoğraf çektirmek için. Bir kilometre yolu ben Kayseri’de iki, üç saatte yürüyemedim. Binlerce insanla fotoğraf çektirdim. Bir kişi dışında da hiçbir Kayseriliden tepki almadım. Tamamından övgü aldım. Hatta Kayserililer beni öyle yerlere koymuşlar ki kafalarında, çok şaşırdım” dedi.

“DİĞER ŞEHİRLERDEN DAHA FAZLA ŞAŞIRTTI”

Seçmen yapısı olarak CHP ile uzak olan Kayseri’de gördüğü ilgiye şaşırdığını belirten Özcan, “Biliyorsunuz Kayseri özel bir kent, çok güzel bir kent ama seçmen yapısı itibariyle benim mensubu olduğum partiye uzak bir seçmen ağırlıkta. Özellikle ‘Z’ kuşağı çağındaki Kayserili gençlerin ilgi alakası beni diğer şehirlerden daha fazla şaşırttı. Yani ben daha önce başka şehirlere de gitmiştim. Çok ilgi, alaka gördüm. İstanbul’da, Ankara’da zaten Bolu’da yürür gibi yürüyorum. Herkes tanıyor. ‘Tek başına nasıl yürüyorsun’ diyorlar, ‘Korkmuyor musun aldığın tehditlerden?’ Hayır kardeşim, hiçbir endişem yok. Allah bir ömür tayin etmiş, o ömrün ne zaman dolacağına, Allah-ü Teâla karar verecek. 50 tane koruma ile dolaşırsın, vaden dolduysa…” ifadelerini kullandı.

“SİYASETE BAKIŞIMDA DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR”

Kayseri’den sonra siyasete bakışında değişiklikler olabileceğine vurgu yaprak, Cumhurbaşkanlığı adaylığını tekrar hatırlatan Özcan, “Açıklamalarının toplumda çok büyük karşılığı olduğunu biliyordum. Ama bunun bu kadar yoğun bir sevgi seline dönüşeceğini öngörememiştim. Planlamıştım böyle bir şeyi. Tabi Kayseri’den sonra hayata ve siyasete bakışımda bazı değişiklikler de olabilir.  Bunu sonra konuşuruz, şimdilik üç nokta koydum oraya. Geçen bazı seçenekler söz konusu olabilir demiştim, eğer beni çok rahatsız eden siyasi gelişmeler olursa o seçenekleri hızlandırabilirim anlamında söyledim. Ucunu açık bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim