CHP’de Olağanüstü Kurultay tartışması sürüyor. Muhaliflerin imzaları Genel Merkeze teslim etmesinin ardından Genel Merkezden yeterli imza sayısının olmadığı açıklaması yapıldı. Bunun üzerine Tanju Özcan, Genel Merkez yetkililerinin haksız ve hukuksuz bir şekilde, notere tasdik ettirdikleri imzaları kabul etmediğini söyledi.

CHP’de 24 Haziran seçimlerinden sonra başlayan Olağanüstü Kurultay tartışması devam ediyor. CHP’deki muhalifler Genel Merkez’e giderek, ellerinde 630 imza olduğunu belirterek, imzaları teslim etti. CHP Genel Merkezinden ise ilk incelemede Kurultay için yeterli imzanın olmadığı açıklaması yapıldı. Bunun üzerine Parti içindeki muhaliflerin önde gelen isimlerinden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan yaptığı açıklamada Genel Merkez yetkililerinin haksız ve hukuksuz bir şekilde, notere tasdik ettirdikleri imzaları kabul etmediğini belirtti.

“HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE”

Tanju Özcan yaptığı açıklamada; “Örnek veriyorum, Bursa'da bir delegemiz, Noterden imza vermiş, bize faksını göndermiş... Belgenin aslı kargoyla bir şekilde elimize ulaşmadı. Biz de Yenimahalle noterine gittik. Yenimahalle noteri, Bursa'daki noterle iletişim kurdu ve belgenin doğru olduğunu onayladı. Arkasından da belgeye 'aslı gibidir' mührünü bastı. Bu mühür belgenin aslıyla aynı olduğu anlamına gelir. Ama Genel Merkez hukuksuz bir şekilde bu imzaları, kabulden imtinada bulundular.” dedi.

“İSİM VERİN DİYORUZ VERMİYORLAR”

Özcan, bundan sonraki süreçte neler yaşanacağına dair de şunları söyledi; “Genel Merkez bir açıklama yapsın; biz de kendi aramızda, çağrı heyeti ve imza veren delegelerle bir değerlendirme yaparız” diye konuştu. Genel Merkez tarafından "Çekilen imzalar var" açıklaması yapıldığını belirten Tanju Özcan "Kim imzalarını çekmiş, isim verin, diyoruz; vermiyorlar, kurultay için Genel Merkez’e imza gönderenler var, bunların sayıları, isimleri açıklanmıyor. Böyle olmaz, hukuksuz bir şekilde engellemeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

“HANİ HAK? HANİ HUKUK? HANİ ADALET ?”

Tanju Özcan sosyal medya hesabından da yaptığı paylaşımlarla eleştirilerini sürdürdü.

Özcan yaptığı paylaşımında, “Noterin ‘aslı gibidir’ tasdikli resmi belgesini yok saymak suretiyle delegenin iradesini hiçe sayanların… mühürsüz oyları geçerli sayanlarla ortaklaştıklarına üzülerek tanıklık ediyoruz… Hani Hak? Hani Hukuk? Hani Adalet ?

Atatürk ün koltuğunda oturan Sn Kılıçdaroğlu yaşan bu rezalete derhal el koymalı ve son vermelidir…” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim