Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için karar günü. Suriyeliler ve AK Partili kadınlar için sarf ettiği sözler nedeniyle kesin ihraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilen Özcan, bugün CHP Genel Merkezi’nde sözlü savunma yapacak.

Başkan Özcan sosyal medya hesabından savunma öncesi Yarın (25 Temmuz) 11:00’de CHP YDK’sında savunmamızı yapacağız. Hayırlısı neyse o olsun. Karar ne olur ise olsun...Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi olarak yola devam. Eğilip, bükülmeden!” paylaşımında bulundu.

HABER: ASLI AKIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için toplanıyor. 18 Temmuz’da yazılı savunmasını veren Özcan, bugün parti genel merkezinde sözlü savunma yapacak.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan meclis toplantısı sırasında el kaldıran AK Partili Hacer Çınar'a söyledikleri ve bundan dolayı yapılan protestoya dans ederek karşılık vermesi partisinde tepkiye neden olmuş, MYK tarafından 14 Haziran tarihinde kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

CHP Merkez Yönetim Kurulu Özcan için kesin ihraç talebini oy birliği ile karar almıştı. Tanju Özcan 18 Temmuz’da yazılı savunmasını verdi.  25 Temmuz Pazartesi (bugün) parti genel merkezinde sözlü savunmasını verecek.

Yazılı savunması yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan Özcan, YDK’nin kararını bir an evvel vermesini talep etmişti.

 

 

Editör: TE Bilisim