CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan "İstiyorum ki Bolu güzel bir şehir olsun ve burada yaşayan herkes mutlu olsun" dedi.

 Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, şoförlerle bir araya geldi. Ekmeğini zor şartlarda direksiyon sallayarak kazanan şoförlerin sorunlarını dinleyen Özcan "Şoför esnafımız, taksici esnafımız, manav esnafımız belediyeden bahsederken Allah razı olsun desinler. Vatandaşla kavga eden, esnafını tehdit eden bir belediyecilik anlayışını, emri vaki yapan benim dediğim olacak anlayışını benimsemiyorum. Esnafını ve vatandaşını üzen bir belediye başkanı olmayacağım" diye konuştu.

"KARARLARI HEP BİRLİKTE VERECEĞİZ"

Dayatmacı belediyecilik anlayışına son vereceklerini ifade eden Özcan "Hükümetin aldığı kararları değiştiremeyiz ama yerel yönetimin sizin üzerindeki yükünü biraz miktar hafifletebiliriz. Önümüzdeki süreçte bir karar alıp size dayatma yapmayacağız. Karar almadan sizlerle konuşup eleştirilerinizi alıp hep birlikte karar vereceğiz" şeklinde konuştu.

"YEREL YÖNETİM OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Türkiye'nin en pahalı S plakasının Bolu'da olduğunu belirten Özcan "Hem şoförler odasıziyaretimizde hem de bazı birlik başkanları ile yaptığımız görüşmelerde de S plakalı araç konusunu konuşmuştuk. Söylememize gerek yok Türkiye'nin en pahalı S plakası Bolu'da satıldı. Türkiye'nin hiçbir şehri ile kıyaslanamayacak şekilde belediyeye yüksek bir bedel ödediniz. S plakalı araçların şehir merkezinde serbest dolaşımına izin verilmiyor. Yerel yönetim olarak elimizden ne geliyorsa bu konuda yapacağız" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ BOLU'YU TURİZM ŞEHRİ YAPMAK"

Her yıl Bolu'ya 1.5 milyon insan gelmesine rağmen bu insanların şehir merkezine gelmediklerini söyleyen Özcan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Amacımız Bolu'yu gerçek anlamda tam bir turizm şehri yapmak. Turistin şehir merkezine gelmesini sağlamak. Bolu'ya her yıl bir buçuk milyon turist geliyor fakat bunların yüzde 10'u şehir merkezine getiremiyoruz. İnsanların şehir merkezine gelmemesinin sebebi, maalesef kul yapımı eserlerimiz yok."

Editör: TE Bilisim