Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’li belediyeler için gündeme getirilen “terör” bağlantısı hakkında, “Yeni bir tiyatro daha sahneye koyuldu. Devlet konuşmaz, gereğini yapar. Takın koluna kelepçeyi, atın içeri. Bırakın huzur içerisinde çalışalım. Vatandaşa hizmet edelim” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

İstanbul Büyükşehir Belediyesine, çalışanlarının terörle bağlantılı olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaptığı konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri kast ederek, “Bir hesaba göre 13 bin 500, bir hesaba göre 15 bin kişiyi işten çıkarıp aralarında terör örgütüyle iltisaklıların da bulunduğu 45 bin kişiyi aldılar” dedi.

“HÜKÜMET BİR ALGI OPERASYONU BAŞLATTI”

Son gelişmeler hakkında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da sosyal medya hesabından bir video paylaşarak tepkisini gösterdi. Yaşananları “tiyatro” olarak yorumlayan Özcan, “Türkiye’de son günlerde yeni bir tiyatro daha sahneye koyuldu. Hükümetimiz ekonomik sorunlardan bunalan vatandaşın gündemini değiştirmek için yine CHP’li belediyeler üzerinden bir algı operasyonu başlattı. Sayın İmamoğlu başta olmak üzere. 5 Kasım’da Sayın İçişleri Bakanı, Türkiye’deki terörist sayısının 181’e indiğini kamuoyuna müjdelemişti. İki hafta geçi İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sadece terörle iltisaklı 557 kişi çalışıyor dedi, hiçbir işlem yapılmadı. Bir de Sayın Bakan tüm CHP’li belediyesi kast ederek, ’33 bin terörle iltisaklı kişi aldırlar’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanı da 45 bin kişi olarak bunu açıkladı” ifadelerini kullandı.

“TAKIN KOLUNA KELEPÇEYİ, ATIN İÇERİ”

Terörle bağlantılı kişiler varsa tutuklanmasını isteyen Başkan Özcan, “Milyonlarca belediye çalışanı var şu anda Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinde. Siz bu tür sözleriler, milyonlarca insanı tedirgin ediyorsunuz. Varsa terörist Devlet olarak sizin saptadığınız, elinizi kolunuzu tutan yok. Devlet konuşmaz, gereğini yapar. Ayıklayın bütün teröristleri, takın koluna kelepçeyi, atın içeri. Ucu kime dokunursa dokunsun. Nereye giderse gitsin. Belediye başkanları olarak herhangi bir terör örgütüyle iltisağımız varsa yine gereğini yapın” diye konuştu.

“SUÇLUYU BULMAK GİBİ BİR GÖREV YOK”

Söz konusu iddialar hakkında eski dönemlerde yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Özcan, “İçişleri Bakanlığı 28 Eylül 2020 tarihinde, valiliklere bir yazı gönderiyor. ‘terörle iltisaklı olan kim varsa bize bildirsinler’ diyor. 31 Temmuz 2021’e kadar. Biz bunun üzerine emniyet müdürlüğümüze bütün çalışmalarımızın bilgilerin gönderiyoruz. Emniyet, ‘Bende bir şey yok, savcılığa sorun’ diyor. Bunun üzerine savcılığa soruyoruz. Savcılıktan da bize herhangi bir somut, bilgi belge olmadığı söyleniyor. Biz de bunun üzerine diyoruz ki valiliğe, ‘Biz hem emniyete sorduk hem de savcılığımıza sorduk.’ Çünkü bizim belediye görevlilerimiz arasında suçu ve suçluyu bulmak gibi bir görev yok. Biz bulamayız zaten. Kolluk gücümüz de yok” şeklinde konuştu.

“BIRAKIN HUZUR İÇERİSİNDE ÇALIŞALIM”

Yetkililere seslenen Özcan, mobing uygulandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi bu yazılar üzerine hala, ‘Belediyelerde terörist çalıştırılıyor’ diyorsa Devlet, derhal gereğini yapmalı. Sehven söylendiyse de çok ciddi şekilde, belediye başkanlarından, başta Sayın İmamoğlu olmak üzere derhal özür dilenmeli. İmamoğlu ve diğer belediye başkanları milyonlarca insanın sevgi seliyle seçildi. Bırakın huzur içerisinde çalışalım. Vatandaşa hizmet edelim. Bize mobing uygulayıp durmayın, ülkenin sorunlarını çözün.”

Editör: TE Bilisim