Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan 17 Ağustos Marmara depreminin 18. Yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan 17 Ağustos depreminin acı tablosunun hala hafızalarda olduğunu belirtti. Özcan; “17 Ağustos depreminin üzerinden 18 yıl geçti. O gecenin acı tablosu hala hafızalarımızda saklı. Saniyeler süren o karanlık gece hem Bolu’yu hem de Türkiye’yi acıya boğdu.” dedi.

“DEPREM GERÇEĞİYLE YÜZLEŞTİĞİMİZ SÖYLENEMEZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, deprem gerçeğiyle yüzleşmemiz gerçeğini vurgularken felaketin bir daha yaşanmamasını dilediğini ifade etti. Özcan “Üzerinden geçen bunca yıla rağmen ne yazık ki ne Bolu’da ne de birçok kentimizde deprem gerçeğiyle yüzleştiğimiz söylenemez. Bugün depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anarken, yapmamız gereken şey kentimizin bu çaplı bir felaketle bir daha karşılaşmaması için hangi tedbirlerin alındığını konuşuyor olmamızdır. Kent politikalarını rant için değil, toplumun yararı için; bilime, tekniğe ve akla uygun bir perspektifle ele alınması gerekir. Ama ne yazık ki kent meydanlarının bile betona boğulduğunu üzülerek görüyoruz. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması dileğiyle, 17 Ağustos depreminde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim