İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 3 yıldır Özel İdareyi eleştirdiğini belirterek; “Bizim alanımız farklı senin alanın farklı. Biz senin alternatifin değiliz sen bizim alternatifimiz değilsin. Sayın Tanju Özcan’ın, Özel İdare takıntısı nereden kaynaklanıyor ben bunu merak ediyorum” dedi.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Başkan Özcan’ın “491 köyün yolunu bir tur bile açamadılar” ifadesini de anımsatarak, “Belediye başkanı ve yanına aldığı ekiple birlikte çele grup köylerinde ki köylere akşam ziyaretlere gitti. Bu yollar kapalı da nasıl gitti o zaman? Havadan mı gittiler, helikopterle mi?” sorusunu yöneltti.

İl Genel Meclisi ve İl Genel Meclis Başkanı olarak hiçbir zaman hiçbir dönemde belediyeyi eleştirmediğini vurgulayan Yaşar Yüceer; “Belediyenin eksiklerini, yanlışlarını hiçbir zaman gündeme getirmedim. Ancak Sayın Tanju Özcan’ın sorularına, eleştirilerine göre bazı konularda fikirlerimi ifade ettim. Tanju Özcan’ın 3 yıla yakındır sürekli olarak hiç dilinden düşürmediği özel idare eleştirisini ya da özel idare takıntısını anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum. Bizim alanımız farklı senin alanın farklı. Biz senin alternatifin değiliz sen bizim alternatifimiz değilsin. Neden böyle bir şeye gerek duyuyor gerçekten anlamıyorum” şeklinde konuştu.

“HAVADAN MI GİTTİLER, HELİKOPTERLE Mİ?”

Karla mücadele noktasında belediyenin özel idarenin rakibi olmadığına işaret eden Yüceer, “Belediyeden daha organize daha tecrübeli bir ekibimiz var. Şartlar gereği bizim yapımız bu zaten. En son işte durup dururken ülke geneli ile ilgili genel bir eleştiri yaparken tuttu birden bire ‘çele köylerimizin yolları halen kapalı, bir buçuk metre kar var, oradaki vatandaşımız sobayı nasıl yakacak?’ diye söyledi. Hakikatten şaşılacak bir durum. Yani neden böyle bir şey söylüyor? Peki, çele yolları kapalı mı? Hayır, asla kapalı değil. Çünkü bir tane bile bizim kapalı yolumuzun olmadığı gibi bu 3 hafta içerisinde köy yollarının tamamına yakını 5-6 defa açıldı. Geçtiğimiz hafta boyunca kendi bizzat belediye başkanı ve yanına aldığı ekiple birlikte çele grup köylerinde ki köylere akşam ziyaretlere gitti. Bu yollar kapalı da nasıl gitti o zaman? Havadan mı gittiler, helikopterle mi? Yani hakikatten ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum” ifadelerini kullandı.

“ONUN PERSONELİ PERSONEL DE BİZİM PERSONELİMİZE YAZIK DEĞİL Mİ?”

Yüceer, Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan’ın, karla mücadele belediye personelini eleştirenler için kullandığı ifadeleri hatırlatarak; “Sayın Tanju Özcan’ın özel idare takıntısı nereden kaynaklanıyor ben bunu merak ediyorum. Kendisiyle alakalı eleştiride neredeyse çileden çıkıyor, kontrolünü kaybediyor, ‘benim personelime dil uzatanın dilini keserim’ ifadesini kullanıyor. Peki, onun personeli personel de bizim personelimize yazık değil mi?” dedi.

“HERKES KENDİ YETKİ VE SORUMLULUK ALANI ÇERÇEVESİNDE GÖREVİNİ YAPMIŞTIR”

Belediyenin ve özel idarenin yetki ve sorumlulukları çerçevesinde görevini yaptığını ifade eden Yüceer; “Özel idare olarak Bolu merkez de okul bahçelerini, hastane bahçelerini, buradaki tugayın alanını, adliyenin alanını açtık. Nedir bu sonuçta vatandaşa yapılan hizmettir. Ama bunlar hoş ve doğru olan şeyler değil. Bu konuda gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Özel idare ne belediyenin rakibidir ne belediye özel idarenin rakibidir. Herkes kendi yetki ve sorumluluk alanı çerçevesinde görevini yapmaktadır, görevini yapmıştır diye düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim