30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ödüllü resim yarışması düzenlenecek. Gençlik Merkezleri yoluyla 81 ilde duyurusu yapılan resim yarışmasına başvurular, 28 Ağustos’ta sona erecek, yarışma sonuçları 30 Ağustos’ta açıklanacak.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Tarih Senin Zafer Senin” isimli, ödüllü resim yarışması düzenlenecek.

Bakanlık tarafından 81 il genelinde düzenlenen yarışmaya başvurular 28 Ağustos saat 18.00’da sona erecek. Çizilen resimlerin dijital ortamda taratılmış hali mail yoluyla, [email protected] adresine gönderilmesi gerekiyor.

Yarışmada birinci olan kişiye 300 TL değerinde hediye çeki verilecek. Yarışma sonuçları, 30 Ağustos’ta @GSBgenclik Twitter ve Instagram adreslerinden açıklanacak.

“ŞANLI TÜRK TARİHİ İÇERİSİNDE AĞUSTOS AYI AYRI BİR ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”

81 ilde Gençlik Merkezleri tarafından duyurusu yapılan resim yarışması hakkında bilgiler veren Bolu Gençlik Merkezi İl Müdürü İlhan Şimşek, “Şanlı Türk tarihi içerisinde Ağustos ayı, ayrı bir önem arz etmektedir. Anadolu’ya kapıların açılışı olarak değerlendirdiğimiz 1071 Malazgirt’ten tutun da, Başkumandanlık Meydan Muharebesi, Sakarya Meydan Muharebesi gibi savaşlarımız da bu ay içerisinde alınmış zaferlerdir. Tabi ki, zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür derler.

Bunun bilinci içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız, ‘Tarih Senin Zafer Senin’ başlığı ile resim yarışması düzenlemiştir. Bakanlığımızın düzenlediği resim yarışması, bütün illerimizdeki Gençlik Merkezlerimiz aracılığıyla hazırlanması sağlanacaktır.

 “MÜTEVAZI AMA MANEVİ DEĞERİ OLAN BİR ÖDÜL”

Serbest bir çalışma olup, 28 Ağustos’a kadar çizimler yapılacak. Bakanlık tarafından verilmiş olan mail adresine taratılıp gönderilecektir. Ödüllü bir yarışma, mütevazı ama manevi değeri olan bir ödül. Mehmet Akif Ersoy’un da İstiklal Marşı’mızı yazarken ödülü kabul etmemesi gibi bir örneğimiz var. Gençlerimize, sembolik bir ödüllü bir yarışma. Yarışma sonuçları, 30 Ağustos’ta instagram ve twitter hesaplarından açıklanmış olacak.

“BOLUMUZ VE ÜLKEMİZ İÇİN GÜZEL BİR YARIŞMA OLSUN”

Biz de Gençlik Merkezi olarak bakanlığımızın bu faaliyetine canı gönülden destek veriyor, tanıtımlarımızı yapıyoruz. Çalışmaların Bolu’da, gerektiği önemde kabul edilmesi açısından çaba sarf ediyoruz. Bolumuz ve ülkemiz için güzel bir yarışma olsun, güzel sonuçlar çıksın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bolu Gençlik Merkezi sosyal medya hesaplarından yarışmaya ilişkin başvuru bilgileri paylaşıldı. Yapılan paylaşımda,

“Senin Kaleminden "Zafer Haftası" Resim Yarışması

Katılmak için son tarih 28 Ağustos Saat: 18.00

Çizilen resimlerin dijital ortamda taratılmış halinin mail yoluyla 28 Ağustos Cuma günü saat 18.00'e kadar [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Göndereceğiniz maillere ad soyad ve sosyal medya hesap bilgilerinizi eklemeyi unutmayınız.

Yarışma Ödülleri

1. 300 tl hediye çeki

2. 200 tl hediye çeki

3. 100 tl hediye çeki

Yarışma sonuçları; 30 Ağustos Pazar günü @GSBgenclik Twitter ve Instagram adreslerinden açıklanacaktır.

Editör: TE Bilisim