Tarihi Bolu Adası projesi için hazırlanan plan, “Yatırımcı bulamadığı” gerekçesiyle iptal edilerek, yenilenmiş haliyle kabul edildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu için yeni bir turizm imkânı olarak tanıtılan Tarihi Bolu Adası projesi, Bolu Belediye Meclisi Ocak Ayı 2’nci oturumunda görüşüldü. Gündem maddesiyle ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin konuştu.

“YATIRIMCI BULUNAMADIĞI İÇİN HAYATA GEÇİRİLEMEDİ”

Planın iptal edileceğini ve yeniden şekillendirileceğini belirten Tekin, “Biliyorsunuz Tarihi Bolu Adası’yla ilgili bir planlama yapılmıştı ama yıllar geçti, bir yatırımcı bulunamadığı için hayata geçirilemedi. Plan iptal ediliyor. Tekrar yeni bir düzenlemeye geçiliyor. Hemen hemen ilk dönemdekine yakın. Buradaki yapılaşma şartlarımızı oluşturduk.  Şu anda oradaki parselle ilgili vatandaşların hiçbiri bir şey yapamıyordu. Onunla ilgili yapılaşmalarını oluşturduk, yeşil alanlarını oluşturduk, yollarını belirledik. Komisyonumuzdan da oy birliği ile geçti” dedi.

Mevcut planıyla yatırımcı bulamadığı ifade edilen proje hakkında, yenilenme yapılmasını temel alan önerge, belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Demokrasi Meydanı, Yukarı Çarşı ve Aktaş Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan proje Ekim 2018 tarihinde Bolu kamuoyuna tanıtıldı. Bolu’nun 150-200 yıl önceki yapılarının aynı yerde yeniden inşa edilmesini temel alan çalışmada; butik oteller, yöresel lokantalar, Bolu Yemek Tarihi müzesi gibi yapılan de yer alması bekleniyordu.

Proje 2019 yılında Bolu Belediye Başkan Adayı olan Fatih Metin’in seçim vaatleri arasında da yer alıyordu.

Editör: TE Bilisim