“Kalbi temiz olanın yolu daima açıktır” sloganı ile yola çıkan Bolu Platformu Tarım Kurulu”nun ilçelerimizde “Üretim ve Pazarlama Kooperatifi” kurma projesi kapsamında; Seben, Kıbrısçık, Mengen’den sonra Mudurnu’da da ilk adım atıldı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Platformu Tarım Kurulu Mudurnu Kooperatifi'nin kuruluşunu gerçekleştirmek için  “Platform Tarım Kurulu” üyesi Reşat Demirel, “Seben Üretim ve Pazarlama Kooperatif” Başkanı Abdullah Demirel,  “Mudurnu Üretim ve Pazarlama Kooperatif” kurucu öncüleri Platform Üyesi Zafer Türk ve Mehmet Cantürk, Mudurnu Ziraat Odası Başkanı Hilmi Ayaz, Ak Parti Mudurnu Kadın Kolları Başkanı Fatma Cantürk Pekcan ve Mudurnulu Üreticiler ile bir araya geldiler.

Bolu'nun tüm ilçelerinde kurulması planlanan Üretim ve Pazarlama Kooperatiflerinin temel hedefinin çiftçilerin emeklerinin karşılığını tam alabilmesi olduğu vurgulanan toplantıda kooperatifin kuruluş planlamasını konuşuldu.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar; “Bolu Platformu Tarım Kurulu’nun her ilçemizde “Üretim ve Pazarlama Kooperatifi” kurma projesi kapsamında;  Seben, Kıbrısçık ve Mengen’den sonra Mudurnu’da da ilk adım atıldı.

“Platform Tarım Kurulu” üyesi Reşat Demirel, “Seben Üretim ve Pazarlama Kooperatif” başkanı Abdullah Demirel,  “Mudurnu Üretim ve Pazarlama Kooperatif” kurucu öncüleri Platform Üyesi Zafer Türk ve Mehmet Cantürk, Mudurnu Ziraat Odası Başkanı Hilmi Ayaz, Ak Parti Mudurnu Kadın Kolları Başkanı Fatma Cantürk Pekcan ve Değerli Mudurnulu Üreticilerimiz ile birlikte ilk toplantımızı yaparak kooperatifin kuruluş planlamasını yaptık.

Göynük Belediye Başkan Yardımcısı Samet Çetinbaş’ın toplantımıza katılması memnuniyet vericiydi. Sayın Çetinbaş ile İlçe bazlı Kooperatifleşme hakkında bilgi alışverişinde bulunduk” dedi.

“ÜRETİCİ UCUZA SATMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR, TÜKETİCİ PAHALI YİYOR”

Uçar son olarak amaçlarından bahsederek; “İlçe Bazlı Kooperatifleşmede amaç; Üreticinin bin bir emekle ürettiği ürünlerin hem üreticiyi hem de tüketiciyi memnun etmesini sağlamaktır. Amaç; Çiftçimizin “ata tohumlarına” doğal tarıma dönmesini teşvik etmektir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim