Güney Çevre Yolu yapımı nedeniyle Tepecik Mahallesi içerisinden geçen Gücük Deresi’nin yönünün değiştirilmesi, gece başlayan sağanak sonrasında taşkına sebep oldu.

Haber: Aslı Akış

Bolu’nun güneyinde yapımı devam eden çevre yolunda nedeniyle yönü değiştirilen Gücük Deresi’nin taşması sonucunda taşkın meydana geldi. Şiddetli yağmurların ardından meydana gelen taşkında Tepecik Mahallesi’nde bazı ev ve bahçeler sular altında kaldı.

Belediye yetkilileri tarafından alınan bilgiye göre; Tepecik mahallesinde meydana gelen su baskını Karayolları Müdürlüğü tarafından yapılan Güney Çevre Yolu çalışmaları kapsamında Gücük Deresi’nin yönünün değişmesinden kaynaklanmıştır.

Olayın yaşanmasının hemen ardından Bolu Belediyesi, Devlet Su İşleri ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir

Bölgede itfaiye ekiplerimiz su baskını yaşanan evlerde su tahliye çalışmalarına devam ediyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'da olayın hemen ardından bölgeye intikal ederek çalışmaları yakından takip ediyor.

“BU İŞİN SORUMLUSU OLAN KARAYOLLARI”

Tepecik Mahallesinde incelemelerde bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Karayolları tarafından yapılan çevre yolu ile ilgili karayolları müteahhidi derenin yatağını değiştirmiş bir menfez oluşturmuş. Menfez oluşturmuş ama menfezin ucu açık o şekilde bırakmış. Ne devlet su işlerine nede belediyemize bu konuda bilgide verilmemiş. Bunun sonucunda Gücük Deresine eriyen kar sularının da ilave olması sonrası mahalle bu hale getirdi. Sabahtan beri iletişim kurmaya çalışıyoruz. Bu işin sorumlusu olan karayollarından tek bir yetkili yok. DSİ, AFAD ve belediyemizin ekipleri hızlı bir şekilde müdahale etti. Suyun akışını durdurduk ama karayollarından bir tek muhatap yok. Hasar çok. Şu anda tespitler yapılacak ama bazı bodrumlara girebilmek mümkün değil. Bazı yerlerde 3-4 metre su var. Hasar tespiti yapacağız ama belediyemiz ekipleri AFAD ekipleri ve DSİ ekipleri bu suyu tahliye etmeye çalışacağız. Ama vahim olan bu işin sorumlularından bir tek sorumlu yok. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim