Seben İlçesi sınırlarında bulunan Taşlıyayla Gölü’nde sular içerisinde kalan tarihi cami Kültür Varlığı olarak tescillendi.

Haber: Oğuzhan Eke

Yapımına 2004 yılında başlanan ve yıllar içerisinde Bolu’nun en önemli gölleri arasında yer alan Seben’in Taşlıyayla Gölü’ndeki camiyle ilgili yeni bir karar duyuruldu. Daha önceden bölgedeki yaylalar ve orman işçileri tarafından kullanılan Taşlıyayla Gölü Cami koruma altına alındı. Su tutumunun ardından gölün içerisinde kalan, daha sonra çevresi toprak ve molozlarla yükseltilerek korunan tarihi cami, Kültür Varlığı olarak tescillendi.

“GÖLÜMÜZÜN O GÜZELLİĞİNİN BİR MÜHRÜ OLACAK”

Bölgede incelemelerde bulunan ve gölde yapılan çalışmaları denetleyen Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin de ziyareti sırasında camiden bahsetti. Caminin onarılacağını ve gölün bir simgesi haline geleceğini belirten Metin, “Şu anda Seben Gölü’ndeyiz. Allah nasip ederse bu güzel, tarihi camiyi onaracağız ve Seben’in geleceğine kazandıracağız. Bu gölümüzün o güzelliğinin bir mührü olacak. Camiler İslam Dünya’sının mührüdür” dedi.

Editör: TE Bilisim