Ramazan Bayramı’na iki gün kalmasıyla birlikte tatlıcılar korona virüs kısıtlamaları gölgesinde siparişleri yetiştirmek için çalışıyor. Gaziantepli Hakgül tatlıcı işletmecisi Müslüm Kurt da işlerinin iyi olduğunu belirterek; “Ürünlerimiz yüzde 100 tereyağlıdır, sade yağ, yüzde 100 Antep Fıstığı kullanmaktayız. Kesinlikle glikoz, tatlandırıcı gibi sağlığa zarar veren hiçbir şey yoktur. Antep’te yediğiniz baklava nasılsa burada da aynısıdır” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Bayrama iki gün kala baklavacıların telaşı devam ediyor. Kovid-19 salgınla mücadele kapsamında uygulanan yasaklar dâhilinde bu yılda bayram, geçtiğimiz sene olduğu gibi koronavirüs gölgesinde geçecek. Bayramların olmazsa olmazı baklava ve tatlı satışları da evlere paket servisi şeklinde servis edilebilecek. Gaziantepli Hakgül tatlıcı işletmecisi Müslüm Kurt, siparişleri gelemeyenlerin evlerine ulaştırıldığını ifade ederek, kampanyalarının olduğunu dile getirdi.

Gaziantepli olan ve 12 yaşından beri baklava sektöründe çalıştığını belirten Müslüm Kurt, Antep baklava kültürünü yıllardan beri Bolululara yaşatıyor. Baklava yapımının inceliklerini ve bu bayram fiyatların düşük olacağını dile getiren Kurt, herkesi bayramda tatlı yemeye davet ediyor.

“GAZİANTEP’İN KATMERİNİ VE KÜNEFESİNİ GETİRDİK”

Kalıcı Konutlarda ailelerin gelip oturabileceği nezih bir ortam oluşturduklarını ifade eden Gaziantepli Hakgül Tatlı İşletmecisi, ayrıca bu iş için çekirdekten yetiştiğini, ürünlerinde sağlığa zararlı maddelerin olmadığını dile getirerek, “Gaziantep’in birçok ünlü firmalarında çalıştım. Allah nasip etti, kendi yerimi açma fırsatı 6 yıl önce oldu. Bolu’da böyle bir eksikliğin farkında varınca Bolu’ya geldik açtık. 6 yıl önce D-100 karayolu üzerinde imalatımız hala orada devam etmektedir, orada başladık ve Kalıcı Konutlar’da ailelerin gelip oturabileceği nezih bir salon yaptık. Burada Gaziantep’in birebir orijinal Gaziantep katmeri, künefesini de getirdik. Ürünlerimiz yüzde 100 tereyağlıdır, sade yağ kullanmaktayız, yüzde 100 Antep Fıstığı kullanmaktayız, kesinlikle ürünlerimizde glikoz, tatlandırıcı gibi sağlığa zarar veren hiçbir şey yoktur. Antep’te yediğiniz baklava nasılsa burada da aynısıdır.” diye konuştu.

İYİ BAKLAVA NASIL ANLAŞILIR?

İyi baklavanın nasıl yapıldığına da anlatan Müslüm Kurt, “İyi bir baklavanın en önemli özelliklerinden bir tanesi malzemesidir. Bozbir diye söylediğimiz fıstığı vardır ve aynı zamanda sade yağ çok önemlidir.   Bunların önemli olduğu gibi ustalık apayrı bir şeydir. Bunlar hepsi birbirine zincirlemedir. Ustalık kötü olursa ne kadar iyi malzeme kullanırsan kullan yine iyi bir ürün elde edemezsin. Antep’te ki birebir baklavayı getirdik, baklava için Antep’e gitmenize gerek yok. Buradayız biz” kelimelerini kullandı.

“FİYATLARI DÜŞÜK TUTUYORUZ”

Müslüm Kurt, tepsi satışlarında kampanyaların da olduğunu belirterek, asıl amaçlarının az karla insanlara daha fazla tatlı tattırmak olduğunu ifade ederek, “Kampanyalar yaptık. Bizim fiyat listemeyiz hem burada olmak üzere D-100 karayolunda bulunan şubemizde fiyat listelerimiz asılı. Kilo bazlı olduğu zaman fiyat listelerimizle devam ediyoruz satışlarımıza. Ama tepsi olduğu zaman tepsilerde kampanyalarımız var tabi ki de. Fiyatlarımız da zaten olabildiğince düşük tutuyoruz. Biz az karla daha çok sürüm olsun diye insanlara daha çok tatlı tattırabilmemiz için yedirebilmemiz için fiyatları düşük tutuyoruz. Sirkülasyonumuz da fazla” ifadelerini kullandı.

“BOLU’DA DA SEVİLDİK, BİZDE BOLULARI SEVİYORUZ”

Sipariş aldıklarını ve gelip alamayan vatandaşlar için de paket servisi yaptıklarını dile getiren Kurt, müşterilerin talepleri doğrultusunda tepsi fiyatlarının geçen yıla göre düştüğünü vurgulayarak, “Geçen yıla nazaran tepsi fiyatlarımız düştü. Tepsiyle istemiyorlar ama 1-2 kilo, 1.5 kilo tarzında siparişler aldık. Ama tepsi olarak pandemiden dolayı tepsi satışlarımız düştü, misafirliğe gidilip gelinmeyeceği için. Yine çok şükür işlerimiz iyi. Birçok işletmeye göre Bolu’da da sevildik, sağ olsunlar bizde Boluları seviyoruz. İşimiz yine iyi gidiyor çok şükür” diye konuştu.

“BAYRAMINIZI TATLISIZ GEÇİRMEYİN DERİM”

Boluların Ramazan Bayramı’nı kutlayan Müslüm Kurt, “Bütün Boluluların bayramını kutlar, büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinde öperim. Herkese teşekkür ederim, bayramınızı tatlısız geçirmeyin derim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim