Bolu’da, çocuklara küçük yaşta spor bilinci kazandırmak ve motor hareketlerini geliştirmek amacıyla faaliyet vermek üzere Team14 Activity açıldı.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Küçük yaş grubu çocukların motor hareketlerinin gelişimi için hareket eğitimi veren Team14 Activity, yapılan törenle açıldı. Team14 Activity’de alanında uzman antrenörler tarafından hareket eğitimi dışında birçok branşta spor eğitimi de veriliyor.

Açılış törenine; Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

Hamit ve Evin Ergün Özdamar çifti tarafından faaliyete geçirilen Team14 Activity’de, küçük yaş grubu çocuklara hareket eğitiminin yanında, Kids Zumba, cimnastik, satranç, halk oyunları, zeka oyunları, bale ve dans eğitimi de veriliyor.

 “PANDEMİ SÜRESİNCE HAREKET VE SPORUN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Açılış töreni öncesinde konuşma yapan Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, çocukların erken yaşta spor eğitimi almasının önemine değinerek, “Memleketim Bolu’ya böyle bir salon kazandırdığı için Hamit Hoca’ya çok teşekkür ediyorum. Burada yer alan branşların birçoğu federasyonumuza ait. Hamit Hoca da Cimnastik Federasyonumuzdan; “Cimnastik ve Hareket Eğitimi” belgesine sahip Bolu’da ilk antrenörlerden bir tanesi. Özellikle pandemi süresinde hareket ve sporun ne kadar önemli olduğunu hepimiz gördük. Hareket eğitimi çok önemli, çocuklarımıza küçük yaşta bu eğitimi verdiğimiz zaman fiziksel gelişimlerine ne kadar katkısı olduğunu gösteren birçok bilimsel makale var. Umarım, spor kenti olan Bolu’da, bu tip tesisler açılır ve memleketimizden birçok sporcu ve spor adamı yetişir” ifadelerini kullandı.

 “BÖYLE TESİSLER BİZİM İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRACAK”

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Bolu’da daha fazla sporcu yetiştirmek adına özel spor merkezlerinin açılmasının önemini vurguladı: “Devletimizin Bolu’da yapmış olduğu tesisler herkes tarafından biliniyor. Diğer illere bakıldığında Bolu’da, çok ciddi anlamda spor tesisi var ancak bunların yeterli olmadığı da aşikâr. Özel sektör tarafından desteklenen spor merkezlerinin ilimizde yaygınlaştırılması, bizim de işimizi kolaylaştıracak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ulaşabileceği gençlerin ötesinde, özel spor merkezleri yoluyla ulaşılabilen gençler, çok daha yaygın bir ağ oluşturacak.”

 “BÖYLE BİR DÖNEMDE, BÖYLE BİR YER AÇMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Çilkara’nın ardından bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ise, açılışı yapılan işletmeler sayesinde normalleşme sürecinin hızlanacağını ifade ederek, “Bu süreçten önce her hafta sonu 7-8 tane açılışa gidiyordum. Yaklaşık 2 aydır açılışa gitmiyorum, özlediğimi söyleyebilirim. Cesaretiniz için kutluyorum. Böyle bir dönemde, böyle bir yer açmak çok önemli bir şey. Çok başarılı olacağınıza da inancım sonsuz ama biz sizler sayesinde böyle açılışlar yaparak normalleşmeye başlayacağız. Bayramdan sonra da böyle bir süreç başlatıldı. İnşallah her şey özgürce olacak. Özgürlüğü özledik. İnşallah bu açılış da, daha çok özgürleşmemiz için vesile olur” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim