Beypiliç Boluspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, Trabzonspor’u Bolu’da ağırlamak istediklerini dile getirerek, “Federasyonun da bu statüyü gözden geçirmesi lazım. Bu kura statüsü gücün yanında bir statü bana göre” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Ziraat Türkiye Kupası’nın 5. Eleme Turu Kura çekimleri sonrasında, Beypiliç Boluspor’un rakibi, Süper Lig’in formda takımı Trabzonspor oldu. Boluspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, Süper Lig’in şu anki lideriyle deplasmanda oynayacakları maç öncesinde kısa bir değerlendirme yaparak, kupa sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

“AVRUPA’DA YENİLMEYEN TAKIMLARDAN BİRİ”

Trabzon maçına kadar çok zaman olduğunu ifade ederek, takımın formda olmasına vurgu yapan Erginer, “Trabzon maçına kadar çok maçımız var, onunla ilgili görüş bildirmem çok önemli değil. Tabi Trabzonpor’u değerlendirmeye gerek yok, şu anda ligin en formda takımı. En formda hocasına sahip takım diyeyim, Avrupa’da bile yenilmeyen takımlardan biri. Durumlarını anlatmaya gerek yok ama bizim şu an Trabzon maçını düşünecek durumumuz yok. Bizim için şu an Adana maçından önemli hiçbir maç yok yani. Hafta içi Samsunspor ile oynayacağımız bir maç var ama onu bile şu an düşünmüyorum. Çünkü çok zor geçecek bir Adana maçına çok iyi bir şekilde hazırlanmamız lazım” dedi.

“BURADA ONLARLA OYNAMAYI ÇOK İSTERDİK”

Kupanın kura sistemi nedeniyle Trabzonspor’u Bolu’da ağırlayamadıklarını ve sistemin gözden geçirilmesi gerektiğini ileri süren Erginer, “Kupa statüsünün bir gözden geçirilmesi lazım. Biz Trabzonspor’la oynamaktan çok memnunuz bir kere. Bizi ayrıca mutlu ve motive ediyor. Ama şöyle bakmak lazım, biz Trabzon’u Bolu’da misafir etsek, onları burada ağırlasak, burada mükemmel bir atmosfer olsa, kendi seyircimize bir Süper Lig takımı izletsek… Ligin en formda takımını burada izletebilme olasılığı da kurada ortadan kalkıyor. Yoksa biz kupayı alma hedefiyle yola çıkan bir takım değiliz. Federasyonun da bu statüyü gözden geçirmesi lazım. Bu kura statüsü gücün yanında bir statü bana göre. Aslında Ziraat Türkiye Kupası’nın bu şekilde dizaynı aslında büyük takımları Anadolu’ya taşıma, onları Anadolu’daki kulüplere, seyircilere izletme, bence temel etken olmalı. Biz burada onlarla oynamayı çok isterdik. Burada misafir etmeyi, onları ağırlamayı, kendi seyircimize Trabzonspor’u izletmeyi…” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim