Ankara Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Teknofest 2022 Hazırlıkları Bolu Çalıştayı gerçekleştirildi.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye’nin en büyük havacılık etkinliklerinden birisi olan Teknofest’te insansız hava araçları, roketler gibi havacılık yarışmaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, Bolu’daki okullardan yarışmaya katılacak ekipler için Teknofest 2022 Hazırlık Bolu Çalıştayı düzenlendi. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Bolu'da gerçekleşen etkinlikte, Düzce Hafız İHO STEM Takım Koordinatörü Devrim Ertuğrul ve Ordu Ünye Yusuf Bahri AİHL Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Erdal Sezgül tarafından eğitim verildi.

Ekinliğin amacına ilişkin bilgi veren Erdal Sezgül, “Burada yaşadığımız tecrübeleri anlatmak için geldik. Onlarla birlikte yol almak istiyoruz. Teknofest alanında da beraber olmak istiyoruz. Öğrencilerimiz ile yaptığımız birçok çalışmalar var ve bu çalışmaları hem anlatıp hem de örnek olmasını istiyoruz. Bu duygularla yol alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim kapsamında Bolu’daki ekiplere aktarılan bilgilere ilişkin konuşan Devrim Ertuğrul ise, “Bünyemizde kurduğumuz roket, insansız hava aracı, elektrikli araç, sanayide dijital teknolojiler gibi yarışmalarda geçen yıl ciddi başarılar elde ettik. Bu başarıları Bolu’daki öğretmen arkadaşlarımızla şu an paylaşıyoruz. Özellikle insansız hava aracı yarışması için rapor yazım çalıştayı düzünledik. Bir İHA’nın ne olduğu, çeşitleri ve İHA’nın yapım süreci, bununla birlikte de İHA raporunu yazarken nelere dikkat edilmesi gerekli, bu konuda bilgi verdik” şeklinde konuştu.

Teknofest çalıştıyı, gün boyu sürdü.

Editör: TE Bilisim