AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Hacer Çınar’a yönelik sözleri nedeniyle hakkında açılan davadan beraat etmediğini söyleyerek, “10 Ocak tarihi itibariyle Tanju Özcan’ın bu dava konusuyla ilgili sanık olarak tekrar mahkemeye çağırılmasıyla ilgili bir evrak ulaştı” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Meclisinde yaptığı konuşmasında Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’a yönelik sözleri nedeniyle hakkında açılan davadan beraat ettiğini söyledi. Özcan’ın beraat ettiğini kamuoyuna duyurmasının akabinde yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Özcan’ın henüz tam olarak beraat etmediğini, duruşmanın devam edeceğini söyledi.

“KONU KAPANMADI”

Söz konusu beraatın usulen olduğuna dikkat çeken Güner, “Konu kapanmadı. Mahkemenin, Sayın Belediye Başkanının da açıkladığı üzere verdiği bir karar var ama bu basit usulde…  Yani ilk etaptaki değerlendirmesi gibi yorumluyor hukukçular bu konuyu. Sayın Başkanın da o gün beyan ettiği şekliyle söylüyorum, ‘Sanık müdafine ve katılan vekiline tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde mahkememize verilecek dilekçeyle ve ya zabit kâtibine beyanda bulunarak, itiraz yolu açık olmak suretiyle karar verildi.’ diye mahkemenin tebligatı var” dedi.

“TEKRAR MAHKEMEYE ÇAĞIRILMASIYLA İLGİLİ EVRAK ULAŞTI”

Güner, 10 Ocak tarihinde bir duruşma olacağını belirterek, “Kesin beraat kararı olmamakla beraber, belediye meclis üyesi arkadaşımızın vekâleten sürecini yürüten hukukçu arkadaşlarımızın beyanı, bu konudaki itirazımızın gerçekleştiği ve itiraz sonrasında 10 Ocak tarihi itibariyle Tanju Özcan’ın bu dava konusuyla ilgili sanık olarak tekrar mahkemeye çağırılmasıyla ilgili bir evrak ulaştı. ‘Bolu 5. Asliye Mahkemesi duruşma salonunda, şüpheli sanık Tanju Özcan’ şeklinde” diye konuştu.

“CEVAP HAKKINA SAYGISIZLIKTA BULUNMUŞ”

Güner, Özcan’ın söylemlerine yönelik eleştiride de bulundu. Bolu Belediye Meclisinin bireysel konular için kullanıldığını belirterek, Meclisin Bolu’ya hizmet eden bir kurum olduğuna vurgu yaptı.

Güner, Mecliste Hacer Çınar’a söz verilmek istenmemesine de değinerek, “Keşke böyle olmasa ama maalesef Belediye Başkanımız bu meyandaki açıklamasından sonra oturuma ara verip, sonra Hacer Hanım’ın konunun muhatabı olan belediye meclis üyesi hanımefendinin cevap hakkına saygısızlıkta bulunmuş. Kastımız bu… Bireyselleştirilmiş, kişiselleştirilmiş itibar suikastine gebe kalmasın istiyoruz, Bolu Belediye Meclis Toplantıları”

Editör: TE Bilisim