Bolu’da yaşanan bir telefon dolandırıcılığı olayında, A.P. isimli vatandaş, telefonuna gelen mesajla bir kamu bankasına ait zannederek yüklediği casus yazılım sebebiyle, 1222.99 TL dolandırıldı.

Haber: M. Fatih Yalınız

Bolu’da yaşayan A.P. isimli bir vatandaş telefonuna kısa mesaj ile gelen 15 Temmuz yeni banka uygulamasını, bir kamu bankasına ait olduğunu düşünerek indirdi. Akıllı telefonuna indirdiği uygulama ile kamu bankasına giriş yaptığını zanneden vatandaşın banka hesabında 1.222,99 TL civarında bir para başka hesaba aktarıldı. Telefonuna gelen mesajla tanımadığı birine havale hesabından  gerçekleştiğini öğrendi. Tanımadığı birine hesabından havale yapıldığını öğrenen A.P., dolandırıldığını anladı. Hemen emniyet güçlerine haber veren A.P. hesabında az para olduğu için şansı olduğunu söyledi.

15 Temmuz adı altında dolandırıldığını belirten A.P. olayı şu şekilde anlattı; “15 Temmuz adı altında bir kamu bankası adı kullanılarak olarak telefonuma mesaj geldi. Uygulamayı indirenlere puan ve çekiliş yapılacağı yönünde bilgiler vardı. Bende hesabım olan kamu bankası olduğunu düşünerek uygulamayı indirdim. İndirdiğim uygulamanı ara yüzleri kamu bankasının gerçek uygulamasının aynısıydı. Bende bir farklılık sezemedim. Müşteri numara ve şifremle giriş yaptım. Ardından ağ bağlantı sorunu uyarısı geldi ve herhangi bir işlem yapamadım. Daha sonra telefonuma havale işlemi yapıldığına dair bilgi ve şifre geldi. Hesabımdan 1.222,99 TL civarında tanımadığım hesaba para gönderilmişti. Hemen müşteri hizmetlerini aradım. Bütün işlemleri iptal ettirdim ancak yine de havale işlemi gerçekleşmişti. Olayı hemen emniyet güçlerine bildirdim. Kafamın meşgul olduğu bir ana denk geldi. Benim gibi kimsenin aynı mağduriyeti yaşamaması için telefonlarına gelen mesajlara itibar etmesinler. Allahtan hesabımda fazla bir para yoktu.”

 

Editör: TE Bilisim