AİBÜ Bolu Sağlık Yüksekokulu öğrencileri ‘Sağlıklı Çevre ve Hareket Sağlıktır’ teması ile doğada yürüyüş gerçekleştirdi.  Öğrenciler hem doğaya kirleten çöpleri topladı, hem de yaptıkları kuş evlerini ağaçlara astılar. Yürüyüş esnasında öğrencilerin doğa ve çevre kirliliği ile ilgili taşıdıkları pankartlar Gölcük’e gelen ziyaretçiler tarafından destek gördü.

Tabiatın Kalbi Bolu Derneği rehberliğinde Halk Sağlığı Hemşireliği ve Sosyal Sorumluluk dersi alan Bolu Sağlık Yüksekokulu son sınıf öğrencileri ile ‘Sağlıklı Çevre ve Hareket Sağlıktır’ teması ile doğada yürüyüş gerçekleştirildi.

AİBÜ Bolu Sağlık Yüksekokulu Sekreteri Gönül Çilbaş’ın önerisiyle etkinliği Dr. Öğretim Üyesi Makbule Tokur Kesgin ve Öğr. Gör. Hacer Alpteker, Sosyal Sorumluluk Dersi alan öğrencilerle organize ettiler. Etkinliğe Öğr. Gör. Seher Zengin ve Araş. Gör. Songül Çağlarda eşlik etti.

Etkinlik esnasında öğrenciler ve hocalar doğayı kirleten çöpleri topladılar, Sosyal Sorumluluk Dersi alan bir grup öğrencinin temin ettikleri ve boyadıkları Kuş Ev’lerini ağaçlara taktılar.

Halat çekme, çuval ve yumurta taşıma yarışı ile heyecanlı dakikalar yaşandı ve yorgunluk atıldı. Doğayı tanıma, sevme ve koruma, çevre kirliliği ve sağlık için hareket konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Yürüyüş Gölcük’ün üstünde Kökez mevkiinden başlayıp 12 km’lik bir parkur sonunda Gölcük Tabiat Parkı’nda son buldu. Yürüyüş esnasında öğrencilerin doğa ve çevre kirliliği ile ilgili pankartları Gölcük’ü gezen vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve destek gördü.

Tabiatın Kalbi Bolu ekibi grubumuzla ilgili çok uyumlu bir ekip olduğumuzu söyleyerek, hep birlikte keyifli saatler geçirdiğimiz için teşekkür etti. Bizde yaklaşık sekiz saatlik güvenli ve yeni bilgilerle dolu bir etkinlik yaptıkları için Tabiatın Kalbi Bolu ekibine sonsuz teşekkür ederiz.

Editör: TE Bilisim