Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bolu Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubesi tarafından, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda Emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun’un konuşmacı olarak katıldığı Atatürk ve Çanakkale Savaşları konferansı düzenlendi. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, TESUD Bolu Şube Başkanı Şerafettin Ahmet Yamaner, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Bolu Eski Valisi Ali Serindağ, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansta açılış konuşmasını TESUD Bolu Şube Başkanı Şerafettin Ahmet Yamaner yaptı. Yamaner, “Ordu, milletin yani sizin özünüzdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bizler kahramanlık ruhunu Çanakkale’den, Kuleli Askeri Lisesinden Harp okulundan aldık. Harp okulundan mezun olurken, bu vatan için canımızı seve seve, feda edeceğimize dair yemin ettik. Çanakkale Savaşları Mustafa Kemal’siz, anlatılamaz. Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli Subaylar Derneğini ziyaret ederek, bizlerle beraber Atatürk ve Çanakkale konulu bir konferans düzenlemek istediklerini belirtince çok mutlu oldum. Çanakkale Emekli Subaylar Derneği Başkanı benim devre arkadaşım. Süleyman Canpolat’a telefon açtım ve böyle bir organizasyon yapmak istediğimizi anlattım. Bize Çanakkale’yi, Atatürk’ü anlatarak yaşatacak bir subay lazım dediğimde, var dedi. Kimdir? Dedim. Mustafa Kemal Paşa’mız var dedi. Benim aklıma Atatürk geldi. Kim dedim, Mustafa Kemal Tutkun dedi. Araştırdım ve heyecanlı ve canlı bir şekilde anlatacağını görünce kendisini aradım o da kabul etti. Kendisine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra konferansa konuşmacı olarak katılan Emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Tutkun, Atatürk, Çanakkale Savaşı ve sonuçları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Editör: TE Bilisim