Bolu Ticaret İl Müdürlüğünce korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaklaşık 2,5 aydır faaliyetlerine ara veren işletmelerin yeniden açılmasının ardından alınan tedbirlere uyulup, uyulmadığını kontrol edildi. Ekipler, belirlenen eksiklerin giderilmesine yönelik uyarılarda bulundu. Genel olarak kurallara riayet edilen işletme sahiplerine ise teşekkür edildi.

 Haber: Aslı Akış

 Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri korona virüs denetimleri sıklaştırıldı. Yukarı Çarşı ve İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerini ziyaret ederek denetim yapan ekipler, hijyen ve sosyal mesafe önlemleri başta olmak üzere, tüm mağazalarda uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yaptı, gerekli önlemlerin alınıp, alınmadığını kontrol etti.

 BİLGİLENDİRME YAPILDI

Eksiklerin giderilmesi için uyarılarda bulunan ekipler, denetimlerde alışveriş yapmaya gelecek olan müşteriler ile çalışanların maske takması, girişlerde ateş ölçümü yapılması, uyarı levhalarının, el dezenfektan ürünlerinin kesinlikle unutulmaması gerektiğini hatırlattı. Mağazaların metrekare hesabına göre müşteri alması için hassas davranılması ve sosyal mesafelere uyulması gerektiği konusunda bilgilendirmede bulundu.

“HİJYENE ÖNEM VERİYORUZ”

Tuğba Giyim Mağaza Sorumlusu Emine Sümer, mazağa içerinde aldıkları önlemler hakkında bilgiler vererek; “Bize özellikle müşterilerimizin içeriye girdiğinde maskelerine dikkat ediyoruz. Maskesi yoksa içeriye müşteri almıyoruz. Kabine girdikleri zaman dezenfektanlarımızı var. Kabinden dezenfekte etmeden yerine asmıyoruz. Bir gün sonra yerine koyuyoruz. El hijyenimize özellikle mağaza temizliğine, çalışanlarımızın temizliğine dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.

“KURALLARA UYMAYAN MÜŞTERİMİZ YOK”

Sümer, uzun süreden sonra açılan işletmelerinde hareketliği yaşandığını da ifade ederek; “Şuana kadar müşterilerimizden hiç ters tepki almadık. Kesinlikle dikkat ediliyor. Kurallara uymayan müşteri daha görmedik. Süreçten memnunuz. İşlerimiz çok şükür yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Özellikle bu hafta biraz daha fazla hareketlilik var” dedi.

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri oluşturulan komisyona bağlı olarak gerekli denetimlerini sürdürmeye devam edecek.

Editör: TE Bilisim