Haber: Aslı Akış

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş 3. Bolu Gıda Tarım Ve Hayvancılık Fuarı ile Decoboss Bolu yapı, mobilya ve ev tekstili Fuarına davette bulunarak; “Kendi ürünlerini tanıtmak istedikleri ve ilimizde ikamet ettiğini ifade etmek için bütün üyelerimizi fuara davet ediyoruz. Kendilerini tanıtsınlar. Bolu halkıyla bütünleşsinler.” dedi.

Fuar ile ilgili hedeflerinden bahseden Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, “Bizim hedefimiz firmalarımızın ürünlerini halka arz ederek, halkla iç içe geçerek, hem Bolu’daki firmalarımızın tanınması hem de ürünlerimizin ne olduğunu ifade etmek. Halkımıza Bolu’da neler üretildiğini, Bolu’da neler yapıldığını görmelerini istiyoruz. Buradan da hem firmalarımızın kendilerini tanıtması hem ürünlerini tanıtması ve Pazar oluşturması noktasında da önemli bir adım.” dedi.

 “BU FUARIMIZ DAHA PROFESYONEL OLACAK”

Gerçekleştirilen ilk fuarı katılımın nasıl olduğuna ve değerlendirme amacıyla yaptıklarını belirten Ateş, ikinci fuara ilişkin de değerlendirmede bulundu. Ateş; “Bölgede TOBB’un takvimine giren ilk fuar bu. Bölgeden de çeşitli illerden de fuara katılanlar oldu ve beklentimizin üzerindeydi. Tabi dolayısıyla ikinci fuarı yapma gereği duyduk. İkinci fuar daha iyi oldu. İlk fuarda kapalı bir alandaydı. Şimdi açık alanlarda dolmaya başladı. Bu fuarımız daha profesyonel olacak. Hizmet aldığımız firmalarımızı da kontrol etmeye başladık. Fuarı biz kendimiz düzenleyemiyoruz, fuarcı firmalardan hizmet alıyoruz. Dolayısıyla fuarcı firmalarla noksanlarımızı tespit ettik. Yine aynı firmamızla noksanlarımızın kapanarak daha büyük alanlara daha büyük firmalarımızın katılmasıyla, daha heyecanlı bir hava olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“FİRMALARIMIZ VE YÖNETİCİLER İLE TANIŞMA FIRSATI DOĞUYOR”

TSO Başkanı Türker Ateş, Fuar alanlarında insanların gezip, sosyalleşip farklı bir aktivite ile karşılaşacağını da ifade ederek;  “İnsanlar o fuar alanını gezdikleri zaman hem kendileri sosyalleşmiş oluyor, hem değişik bir aktiviteyle karşılaşmış oluyor, ayrıca firmalarımızı ve yöneticileri tanımış oluyor. Bizde geziyoruz bütün firmalarımızı, destek veriyoruz, destek alabiliyorlar. Hem TOBB desteği var hem KOSGEB destekleri oluyor. Öte yandan, firmalarımız bu noktada kendilerini, ARGE çalışmalarını belki insanların fikirlerini orada duyarak geliştirme imkanı bulabiliyor” diye konuştu.

“İNSANLARIN FUARA İLGİ GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ”

Fuar ile ilgili beklentisini de dile getiren Türker Ateş; “Çeşitli insan sirkülasyonunun fazla olmasını ve fuara insanların ilgi göstermesini istiyoruz. İlgilerini çekebilecek ne varsa biz uygulamaya çalışıyoruz. Beklentileri karşılamak istiyoruz. En azından akşam insanlar o fuara gelip bir çayını, kahvesini içsin. Oradaki firmalarla konuşsunlar, sohbet etsinler. Ben bu fuarların hem ilin ticareti açısından hem ilin kültürel açısından önemli olduğunu söyleyebiliyorum. Tabi her ilde bu fuar yapılamıyor. Bunu yapabilmek, öne çıkartabilmek, ilde bütünlüğü sağlayabilmek, ilçelerinde bütün olarak oraya kayması, ildeki insanlarımızın da bir mekanda buluşması önemli.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim