TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yapılan açıklama ile 18 Ekim 2019 Cuma günü yapılacak olan “Aile Hukuku ve Kadına Karşı Şiddet Suçları Soruşturmaları” seminerine tüm kadınlar davet edildi.

Haber: Ömer Çetinaslan

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce,  yaptığı açıklama ile 18 Ekim 2019 Cuma günü TSO’da, Bolu Adliyesi ve TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu iş birliği ile yapılacak olan “Aile Hukuku ve Kadına Karşı Şiddet Suçları Soruşturmaları” seminerine tüm kadınları davet etti.

“KANAYAN YARAYA HEP BİRLİKTE PARMAK BASMAK ZORUNDAYIZ”

Tüm kadınları yakasında kırmızı kurdele ile birlikte TSO’ya davet eden Yüce, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Toplumumuz rengi ve vazgeçilmez parçası olan kadınlarımız, gün geçmiyor ki şiddet ve zorbalığın içimizi yakan yeni örneklerine maruz kalmasınlar. Her yaştan kadınımızı hedef alan bu gözü dönmüş şiddete karşı, sesimizi hep birlikte, her zamankinden daha gür biçimde yükseltmek, bu kanayan yaraya hep birlikte parmak basmak zorundayız. Yeni yetişen nesillerimizin, yarınlara güvenle bakabildiği bir toplum olma yolunda, en başta yapılması gerekenlerden birisi, kadınlarımızı şiddetin her türlüsünün pençesinden kurtarmaktır.

Kadınlarımızın toplumda hak ettikleri, layık oldukları yeri ve değeri kazanabilmeleri sürecinde toplumun her kesimine, her birimize önemli görevler düşmektedir. Bizler de TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak, Bolu Adliyesi ile birlikte kadına şiddetin ceza kanunlarımızda düzenlenen hukuki ve adli yönlerini tanıtmak, aile hukukunu anlatmak için bir seminer programı düzenledik. Bu anlamlı ve önemli organizasyon için bizlere gereken desteği koşulsuz biçimde sağlayan Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Türker Ateş'e, seminer organizasyonu fikrine hiç düşünmeden destek vererek bu önemli konudaki duyarlılığını bir kez daha sergilemiş olan Bolu Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Önder Yaman'a teşekkürü bir borç biliyoruz.

“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI TEK SES VE TEK NEFES”

18 Ekim 2019 Cuma günü saat 16.00'da Bolu Ticaret ve Sanayi Odamızda düzenleyeceğimiz seminer programı, Sayın Başsavcımızın moderatörlüğünde yapılacak. Seminere Bolu Aile Hakimi Sayın Gülperi Cicili ve Bolu Cumhuriyet Savcısı Sayın Gökhan Yaman konuşmacı olarak katılacaklar. Aile hukuku ve kadına karşı şiddet suçları, adli ve hukuki yönleriyle ele alınacak. Tüm kadınlarımızı ve kadına uygulanan şiddetin her türlüsüne karşı tek ses ve tek nefes olmak isteyen herkesi 18 Ekim 2019 Cuma günü saat 16.00'da Bolu Ticaret ve Sanayi Odamızda düzenleyeceğimiz seminer programına, yakalarında kırmızı kurdeleleriyle birlikte davet ediyoruz.

Editör: TE Bilisim