TOKİ açık artırmayla 31 ilde konut ve 21 ilde iş yeri satışı yapacak.  TOKİ'nin satışlar listesinde yeni yayımlanan duyuru kapsamında Bolu'nun Seben İlçesinde 75 adet daire satılacak. Ortak özelliklere sahip tüm bu dairelere ise farklı ödeme planları ile sahip olunabilecek.

TOKİ tarafından ilçeye yapılacak 2.Etap TOKİ Konutları projesi kapsamında B1 tipi 75 adet (2+1) ve C1 tipi 12 adet (3+1) toplam 87 adet konut "Açık Satış" yöntemiyle 12 Nisan-30 Haziran 2021 tarihleri arasında açık satışa sunulacak.

Haber: Aslı Akış

TOKİ DEN KONUT SATIŞ İLANI

TOKİ Başkanlığı tarafından yayımlanan konut satışları Bolu’da gerçekleştirilecek. TOKİ'nin Bolu'nun Seben İlçesinde yer alan 678 konutun yer aldığı projede toplam 75 konut satışı yapılacağı bildirildi. Konut satışlarının tamamı açık satış ile olacak.

Konutlar için kura veya çekiliş aşaması gerçekleştirmeyecek olan TOKİ konutları yapılan başvuru sıralamasına göre satacak. Başvuruların açılmasının ardından kurum Ziraat Bankası üzerinden başvuruları alacak daha sonra konut seçimi yapılacak.

TOKİ 75 KONUT İLK BAŞVURU TARİHİ

Konut satışlarında en önemli noktalardan birisi olan başvuru tarihlerine ilişkin bilgi veren TOKİ Başkanlığı resmi sitesinden 'Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 75 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 12 Nisan 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında Açık Satışa sunulacaktır." açıklamasında bulundu.

Başvuru tarihi ve ilk başvuru işlemlerine dair bilgi almak isteyenler 444 86 54 nolu telefondan tüm ayrıntıları öğrenebilirler.

462 TL, 551 TL VE 678 TL AYLIK TAKSİTLE KONUT SAHİBİ OLMA FIRSATI

Alt gelir grubu kapsamında satışı yapılacak olan 75 adet 2+1 daire için özel ödeme planı oluşturan TOKİ aşağıda yer alan tabloyu yayımladı. Tabloda konut satışlarının 138 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacağı ilan edilirken en düşük taksit tutarı 491 TL olarak açıklandı.

ÖDEME PLANI

Bolu Seben Konut Projesinden 2+1 daire alacak olanlar başvurularını 12 Nisan tarihinden itibaren Ziraat Bankası şubesine yapacaklar. Başvurular bankanın Seben / Bolu şubesinden alınacak.

ALT GELİR GRUBU KONUT PROJELERİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Alt gelir grubu konut satışlarına; projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olanlar başvuru yapabilirler. Bunun dışında 25 yaşını doldurmuş olanlar, kendisine, eşine, çocuklarına ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümü veya müstakil bir konutu olmayanların başvuruları onaylanır. Ayrıca aylık hane gelirinin en fazla 6 bin 500 TL olması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim