HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ-FAHRİ GÜNDÜZ

Kamuoyunda ismi Boluspor ile anılan kaleci Tomiç ismine açıklık getiriyoruz. Birkaç gündür sosyal medya ve bazı basın organlarında yeni sezonda ‘Tomiç Boluspor’un kalesini koruyacak’ haberlerinin ardından bu futbolcunun Boluspor transfer komitesinin planları içinde olup olmadığını araştırdık.

Lig hazırlıklarına nokta transferler yaparak girmek isteyen Boluspor’da gündem kaleci transferi. Sık sık kamuoyuna gelen Tomiç ismine bizde bu haberle açıklık getiriyoruz. Kırmızı Beyazlı ekipte yeni sezon öncesi yapılan plan ve program neticesinde oyun sistemine göre kalesini bir kaleciye teslim etmek isteyen teknik heyet, çalışmalarını da birçok isim üzerine yapıyor.

Birkaç gündür Şanlıurfaspor’da sezonu tamamlayan Vjekoslav Tomiç gündemi meşgul ediyor. Kadrosuna 2 kaleci transferi yapmaya hazırlanırken gündeme gelen bu isimde dikkat çekti. Hırvat kaleci Vjekoslav Tomiç’in ismi sık sık haberlerde çıkınca bizde bu ismin araştırmasını yaptık.

TOMİÇ LİSTEDE YOK

Yeni sezon için Hırvat kaleci Vjekoslav Tomiç’in kesinlikle transfer listesinde olmadığı bilgisine ulaşılırken kaleci transferi için bu isim onaylanmadığı ve raporlarda kesinlikle isminin geçmediği bilgisine ulaştık.

KALECİDE ÖNCELİK HANGİ ÜLKE

Boluspor’da kaleci transferi için çalışmalar devam ederken, ilk olarak öncelik Türk kaleciler olacak. 3–4 isim üzerine çalışma yapıldığı bu isimlerle temasa geçildiği öğrenilirken, kalecilerin takımlardaki son durumları belli olduktan sonra bir iki isim üzerine kesin kararın verileceği bilgisine ulaşıldı.

TERCİH TÜRK KALECİ

Süper lig ve TFF 1.ligden isimlerle temasta olan transfer komitesi ve teknik heyet görüşmeleri birkaç güne kadar sonlandırmak istiyor. Kırmızı Beyazlı ekibin şu anki oyuncu yapısına göre yabancı kaleci transferi yabancı oyuncuların kadroda olmasından dolayı kaleci transferinde yabancı oyuncu ikinci planda. İlerleyen haftalarda herhangi bir yabancı oyuncu değişimi olmasıyla birlikte çok zorda kalınırsa rota yabancı kaleciye de dönebilir.

Teknik heyetin şuan ki raporu doğrultusunda oyun kurgusunu öncelik tutularak kaleci transferi Türk kaleciden yana kullanılacak.

Editör: TE Bilisim