Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde 4 noktada 8 trafik ekibi ile Yunus Polislerinin de katıldığı ‘alkol etkisinde araç kullanan sürücülere yönelik uygulama’ gerçekleştirildi.

Haber: Ömer Çetinaslan

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Cuma Akşamı 21.00 – 23.00 saatleri arasında 8 ekip ve toplam 30 personelin katılımıyla yapılan “alkol etkisinde araç kullanan ve drift yapan sürücülere yönelik uygulama” sonucunda toplam 237 araç ve sürücüsü denetlendi.

TOPLAM 24 BİN 872 TL CEZA KESİLDİ

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan kontrolünde yürütülen trafik denetimini sonucunda;

Alkollü olarak araç kullanan 10 sürücünün belgelerine geçici süreyle el konulurken, 5 sürücüye belgesiz araç kullanmak maddelerinden para cezası uygulandı.

Ayrıca bir sürücüye yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanmak maddesinden 1002 TL, 4 sürücüye sigortasız araç kullanmaktan toplam 432 TL, 6 sürücüye muayenesiz araç kullanmaktan toplam bin 410 TL, 2 sürücüye yüksek sesle müzik dinlemekten 216 TL ve diğer maddelerden olmak üzere toplamda 34 sürücüye 24 bin 872 TL idari para cezası uygulandı.

“TAKSİCİ ALKOLLÜ ÇIKTI”

Halkın en fazla kullandığı toplu taşıma ve ticari taksiler üzerinde yapılan detaylı incelemelerde ise 1 adet taksi sürücüsü 0,82 promil alkollü olduğu tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı. 

“UYGULAMALARIMIZA KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ”

Denetim sırasında bir açıklama yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan, 0.50 promil ve üzeri alkol kullanan sürücülerin kaza yapma riskinin daha fazla olduğuna vurgu yaparak, “Bu akşam uygulamalarımızda alkol etkisinde araç kullanan ve drift yapan sürücülere yönelik uygulamamızı gerçekleştiriyoruz. Bu akşam 4 noktada 8 Trafik ekibi ile 3 motosikletli unsur ile beraber uygulama yapıyoruz. Dünya sağlık örgütünün verilerine göre 0.50 promil ve üzeri alkol kullanan sürücülerin kaza yapma  riskinin daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Yaptığımız uygulamada bu amaç doğrultusunda alkol alan sürücülere yönelik çalışma yapıyoruz. Alkol etkisinde kalarak kaza yapma riskini azaltmak kaza yapma neticesinde can ve mal kaybını en aza indirmek için uygulamamızı gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da şehrimizin her noktasında Valimizin ve Emniyet Müdürümüzün talimatları doğrultusunda uygulamalarımıza kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Sürücülerimizi bir kez daha uyarmak gerekirse alkol aldıktan sonra kesinlikle araçlarına sürücü olarak binmesinler” dedi.

Editör: TE Bilisim