Gelecek sezon Sultanlar Ligi’nde boy gösterecek Bolu Belediyespor Kadın Voleybol Takımı Kulüp Başkanı Sinan Barut, transfer çalışmalarına, takımın hedeflerini ve maddi durumlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Sultanlar Ligi’ne çıkmayı başaran ve önümüzdeki sezon zorlu bir fikstürle karışılacak Bolu Belediyespor Kadı Voleybol Takımı’nda sözleşme yenilemeleri ve transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yeniledikleri sözleşmelere değinen Bolu Belediyespor Başkanı Sinan Barut, yabancı oyuncuların maliyetlerinin yüksek olduğunun altını çizerek, maddi destek almadıkları sürece geldikleri noktaya tekrardan düşebileceklerini belirtti.

Hedeflerinin başından beri Sultanlar Ligi olduğunu vurgulayan Barut, “Tabi biz başından beri zaten daha önce konuştuğumuzdan hedefleri söylemiştik. Bizim tek hedefimiz sultanlar ligiydi. Sultanlar Ligi hedefine doğru emin adımlarla gittik. Lider bitirdik. Zaten 3-4 hafta öncesinde lider bitirmeyi de garantilemiştik. Bir ara rehavet oldu yarı finalde rehavetten dolayı ilk maçı yenilince, biraz daha kendimizi toparlama fırsatımız oldu. Ama sonucunda sultanlar ligine çıkmak, tek hedefimiz vardı o hedefe ulaşmak bizim için gurur ve onur meselesiydi. Bunu da başardık” şeklinde konuştu.

“SULTANLAR LİGİ’NDE KALICI OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Belediyespor Başkanı, sözleşme yenilemelerini nasıl yaptıklarına değinerek, Sultanlar Ligi için gerekli olan maddi durumu açıklamak amacıyla örnekler verdi. Barut, “Biz takımla en son play-off’lara gitmeden önce yaptığımız röportajda, kendi aramızda yaptığımız toplantıda şunu dedik, bizimle devam etmek isteyen her oyuncuyla kendileriyle çıkmış olduğumuz yolda devam edeceğimizi söyledik. Onlara tabi bu moral oldu Play-off’lardan önce. Biz takım iskeletini bozmaktan yana olmadığımızı, bizim takımımızdaki oyuncuların karakterli ve başarılı oyuncular olduğunu 1 sene önceden biliyorduk ve bu şekilde takımı kurduk. Şuanda 3 tane oyuncuyla sözleşme yeniledik. 4 oyuncuyla daha sözleşme yenileyeceğiz. Yani 7-8 tane oyuncumuz geçen seneden devam edecek. Bunun dışında Fatma Beyaz Galatasaray’a transfer oldu, Işıl Kuzeyboru’ya transfer oldu. Yabancı oyuncularımızla geçen sene biz onlarla çok güzel bir anlaşma yapmıştık iki tane yabancı oyuncularımızla ama bu sene aldıkları fiyatlar  bizden aldıklarından neredeyse 4-5 katı. O yüzden onlarla yeniden sözleşme imzalamamız mümkün değil. Onların yerinde de yine karakterli, işini iyi yapan yabancı oyuncu transferi yapacağız.  Yine bir orta oyuncu transferi yapacağız, libero transferimiz olacak. Bu transferleri yapıp Sultanlar Ligi’nde kalıcı olmayı hedefliyoruz” dedi.

“ONUNLA DA DEVAM EDİYORUZ”

Sportif Direktör Salih Yergin ile sözleşme yenilemesi yapılmamasını ise vefasızlık olarak adlandırılacağına dikkat çeken Baurt, “Tabi anlaşma sağlayacağımız bize, bu seviyeye getirdi, takımı Sultanlar Ligi’ne çıkarttı, biz vefasızlık gösterip onunla yollarımızı ayırmamız zaten mümkün değildi. Onunla da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA KUPALARINA GİDEN İLK TÜRK TAKIMI OLMAYI İSTİYORUZ”

Hedeflerinin büyük olduğunu ve asansör takımı olmak istemediklerinin altını çizen Barut, Sultanlar Ligi’nin önemini işaret ederek, “Tabi Türkiye’de Sultanlar Ligi, Avrupa’nın, hatta dünyanın en sayılı iki, üç tane liginden birisi. Müthiş bir kalite var, müthiş oyuncular var. Yani bizim bütün takımın maliyetine oradan bir tane oyuncu mevcut. Biz bu oyuncularla karşılaşmamız veya onlarla bir şekilde mücadele etmemiz için elimizden geleni yapacağız ama yerimizi ve hedefimizi bilmemiz lazım. Bizim ilk sene ilk baştaki hedefimiz kesinlikle Sultanlar Ligi’nde kalıcı olmak. Asansör takımı gibi bizim çıkıp tekrardan inmek istemiyoruz. İlk başta hedefimiz kalıcı olmak, ondan sonraki tabi ki duruma göre ilk yarı sonundaki yapacağımız transferlere göre de ilk 8 Play-off listesine girmek istiyoruz. Tabi ondan sonraki hedefimiz de Avrupa Kupalarına bir şekilde giden ilk Türk Takımı olmayı başarmak istiyoruz” kelimelerini kullandı.

“İKİ TANE MİLLİ TAKIM OYUNCULARIYLA GÖRÜŞÜYORUZ”

Transfer çalışmalarını ise daha önce milli takımlarda oynamış veya oynayan, kariyerli oyunculara göre yürüttüklerini ifade ederek, “Bizler şuanda iki tane milli takım oyuncularıyla görüşüyoruz hem de Amerika Milli Takımı’ndan bir tane oyuncuyla görüşüyoruz hem de Çek Milli Takımı’ndan bir oyuncuyla görüşüyoruz. Yani onlara şunu söylemek istiyorum bir kere bizim aldığımız oyuncular hepsi, kendi ülkelerinin milli takımlarında oynamış veya belli bir kariyeri olan, çok iyi seviyelerde parlamış olan oyuncular. Onlarla beraber yine devam edeceğiz” dedi.

“GERİ DÜŞECEĞİMİZİN DE KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Sinan Barut, Bütçenin ne kadar önemli olduğunu da anlatarak, destek çıkan olmazsa tekrar geldiğimiz noktaya hızlı bir şekilde düşeriz vurgusu yaparak, “Tabi burada bütçe çok önemli, geçen seneki bütçeyi, tabi mecburen saklamak zorunda kalıyoruz. Ama o kadar destek aldığımızı söyleyebilir miyiz? Söyleyemeyiz tabi ki. Mecburen bizi desteklemeleri lazım, taraftarın değil, özellikle Bolu’da ki insanların bize sahip çıkmaları lazım. Biz takımı bu seviyeye getirdik, takımı Sultanlar Ligi’ne çıkardık, Bolu’ya bu gururu yaşattık. Eğer burada kalmamızı istiyorlarsa bize bir şekilde sahip çıkmaları lazım. Bize bir şekilde herkesin destek olması lazım. Eğer kimse destek olmayacaksa, biz tekrardan geldiğimiz noktaya aynı hızda geri düşeceğimizin de kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim