Boluspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı beyazlılar, Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası tesislerinde oynadığı hazırlık maçında Adana Demirspor karşılaşması yoğun sis nedeniyle iptal edildi.  Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa ise, maçın ardından Boluspor’un son durumunu değerlendirdi.  

Haber: Burhan Yeşiltaş

Teknik direktör Fuat Çapa; “Cuma günü de son maçımızı oynayacağız. Adana Demirspor maçının 35’nci dakikasında hakem sisten dolayı oyunu durdurdu. Oynayamadık ama Cuma günü statta oynayacağız. Son hazırlık karşılaşmamız olacak. Maçtan sonra 1 veya 2 gün oyuncularımıza izin vereceğiz. Çünkü bir sonraki hafta lig haftasına giriyoruz. İyi bir şekilde hazırlanıp, lige başlamak istiyoruz” dedi.

“TAKIM HÜVİYETİNİ KAZANMA AÇISINDAN BURASI ÖNEMLİ BİR SÜREÇTİ”

Hazırlık döneminin son günlerinde yönetimden kamp talebinde bulunduklarını belirten Çapa; “Özellikle hazırlık döneminin son dönemine doğru kamp isteğinde bulunduk. Çünkü yeni gelen oyuncular ve gelecek olan oyuncular tam olarak ne zaman geleceği belli olmadığı için bu tarihte transferlerin tamamen bitip, lige belki bu süreçte lige 1–2 tane daha transfer yaparak hazır olacağımız dönemi bildiğimiz için bu süreci seçtik. Geçen sene olan ve yeni katılan arkadaşlar var. Bu açıdan 3’üncü günümüz gayet olumlu geçiyor. Takım hüviyetini kazanma açısından burası önemli bir süreçti. Şuanda da bunu çok iyi bir şekilde değerlendirdiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“OYNAMIŞ OLDUĞUMUZ ÖZELLİKLE 3 KARŞILAŞMA BEKLEDİĞİMİZ ÇİZGİDE”

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa, takımın oynadığı hazırlık maçlarını da değerlendirerek şunları dile getirdi: “Hem yoğun antrenman temposu hem belirli oyun şablonunu oturtmaya çalışıyoruz. Oyuncularda bunu uygulamaya çalışıyor. Önce yoğun tempo, sonra uygulamaya çalışmak, zaman zaman istediklerimiz sahada gözüküyor. Zaman zamanda olmuyor. Bu da yorgunluktan kaynaklanıyor. Oynamış olduğumuz özellikle 3 karşılaşma Antalya, Malatyaspor ve Adanaspor beklediğimiz çizgide. En azından iyi niyetle uyguladığımız bir oyuncu grubu var. Buda bizi çok mutlu ediyor.”

“TAKIMININ EKSİK BÖLGELERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ ÇÖZDÜK”

Kırmızı beyazlıların tecrübeli teknik direktörü Çapa, kırmızı beyazlı yöneticilerin transfer çalışmalarını da sürdürdüğünü sözlerine ekleyerek şöyle konuştu: “Takımının eksik bölgelerinin büyük bölümünü çözdük. 2 veya 3 mevki halen daha transfer etmemiz gerekiyor. Yönetimimizde şuan görüşmelere devam ediyor. Bir arkadaşımız daha kampa gelip bize katılacak. Ondan sonra iki mevki daha belirledik. Bunun içinde hem başkanımız hem de yönetim kurulumuz temaslara ve görüşmelere devam ediyor. Onların bize katılması bizim için çok iyi olacak. Çünkü gelen oyuncular lige hazır olmayacaklar. Ligin ilk haftasına hazır olmayacak. Ama ileriki süreç için, takım içindeki rekabeti arttırmak için bunlar 10 gün içinde bize katılırlar. Ondan sonra daha rekabet içinde, daha geniş kadro olmasıyla daha iyi olacağız. Çünkü ligin içinde cezalı, sakat, formsuz olunduğu dönemlerde alternatifimiz olduğu zaman biraz daha bizi güçlü kılacak. O açıdan çalışmalar iyi gidiyor. Transfer konusunda iyi ilerliyoruz.”

Editör: TE Bilisim