Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Islah Organize Sanayi çalışmalarının başladığını açıklayarak, “Yakın bir gelecekte Bolu’yu tanıyamayabilirsiniz. 10 sene sonra Bolu çok ayrı bir noktada olacak” dedi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, oda seçimlerinde üyelerin desteğini alarak yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Seçimler sonrası yeniden göreve başlayan Ateş, Köroğlu TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Ateş, devam eden projelere hâkim olduğunun altını çizdi.

“YAZILI TAAHHÜT ALDIK, ISLAH ORGANİZE SANAYİ’YE DÖNMESİ NOKTASINDA”

Sanayi noktasında Bolu’daki projelere değinen Ateş, Islah Organize Sanayi için adımların atıldığını belirterek, “Mevcut projelerimizi, Bolu’yu da bilin bir kişi olarak, belli bir yere getirdik. Bu projelerin devamını gerçekleştireceğiz. Bunların içerisinde özellikle bizim organize sanayimiz doldu. Mevcut sanayi dolduktan sonra başka alanlar isteniyor. Yeni bir organize sanayi çalışmasına başlamamız lazım. Islah Organize Sanayi, Arçelik bölgesinin bulunduğu alanı mevcut organize sanayinin dışında, Islah Organize Sanayi’nin gerçekleşmesi için mevcut Organize Sanayi Yasası’nın güncellenmesini bekliyoruz. Oradaki firmalarımızın hepsinden yazılı taahhüt aldık. Islah Organize Sanayi’ye dönmesi noktasında… Herkesin olumlu görüşü var. Yakın bir zamanda o bölgenin gelişmesi için çalışacağız” dedi.

“BÖLGENİN OTOBANA BAĞLANMASINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Yeni bölgenin ulaşımı noktasında Anadolu Otoyolu’na yeni giriş-çıkış yapılacağını da aktaran Ateş, “Bu bölgenin otobana bağlanmasını düşünüyoruz. Orası Islah Organize Sanayi’ye dönerse, Bolu şehir merkezine, kuzey-güney hattı var biliyorsunuz, D-100’e bağlanan o hat yoğunlaşacak, dolayısıyla da mevcuttaki 20 kilometrelik doğu ve batı çıkışının ortasına bir çıkış planımız var. Onun üzerinde çalışma yapıyoruz, hatta UND Başkanımız ile de görüştük. TIR parkı da projenin içerisine konulsun diye. Şehir merkezinde belediyemiz ile de görüşüldü. Milletvekillerimiz de konuyu biliyor. Dolayısıyla topyekûn, ‘Bolu Projesi’ gibi göz önüne alınıyor” ifadelerini kullandı.

“TREN BİZİM VAZGEÇİLMEZ TALEBİMİZ”

Öte yandan ulaşım konusunda Bolu’nun karayoluna bağlı olduğuna dikkat çeken Ateş, “Filyos Vadisi” projesini de örnek göstererek, tren hattına ihtiyaç olduğunu, “Tren bizim vazgeçilmez talebimizdir. Kimse trene karşı çıkamaz. Düşünebiliyor musunuz, karayolu dışında başka alternatif yol ağınız yok. Dolayısıyla başka alternatifler üretmek zorundasınız. Bir şehrin gelişmesini istiyorsanız… Hızlı tren dışında yük trenleri de gerekebilir buraya. Filyos Vadisi yapılıyor. Filyos Vadisi’nde bir limanda büyük bir hareketlilik olacak. O bölgeye ulaşımın kolaylaşması açısından bize de bir arter, kuzey- güney bir arter yapılabilir. Aynı zamanda Bolu’dan geçen bir tren hattı gerçekleşebilir. Açıkça söylemek gerekirse, bu sene olmaz, önümüzdeki sene olmaz ama Bolu’nun tarihinde mutlaka tren gelecek. Biz senelerdir bunu söylüyoruz, Cumhuriyet’in ilanından beli bu bölgede çalışmalar yapılmış” şeklinde anlattı.

“YENİÇAĞA’DA ORGANİZE SANAYİ HAREKETLENMEYE BAŞLADI”

Yeniçağa’da da sanayi çalışmalarına başlandığını açıklayan Ateş, “İlçelerimizde de hareketlenmeler başladı. Bir dokunuşla bakış neler elde edebiliyorsunuz? Yeniçağa’da şimdi organize sanayi hareketlenmeye başladı. Orada senelerdir bir tabela vardı. Organize Sanayi diye, Yeniçağa’da… Belediye Başkanımıza telefon ettim, ‘Bolu Organize Sanayi doldu, artık Yeniçağa bir adım atsın, biz de arkasından yürüyelim’ dedik. Sağ olsun Belediye Başkanı hemen sesimize kulak verdi. Hep beraber oranın hareketlenmesi için başladık çalışmaya. Yüzde 50’nin üzerinde istimlaki var, şu anda gerçekleşmiş vaziyette. Belli bir yolu kat etti. Yakın bir zamanda burası da fabrikalarla dolacak. Bir ilçemizde de belli bir noktaya gelecek” diye konuştu.

“İLÇELERİN KALKINMASI BİZİM ÖNCELİĞİMİZ”

Farklı ilçelerde de çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Ateş, “Diğer ilçelerimizde de değişik enstrümanlar var. İlçelerin kalkınması bizim önceliğimiz olmak zorunda. Bolu ili nasıl olsa yatırımları çekiyor ama ilçelerimize yatırımlar gelmiyor, gelmeyince göç veriyoruz. Yerinde istihdam açısından bu göçü durdurmamız gerekiyor. Yeni projelerle, yeni yapacaklarımızla buraları hareketlendireceğiz. Coğrafi işaretler alıyoruz. Artık bu dönem de coğrafi işaretlerin hareketlenme zamanı. Artık takip etme ve markalaşma zamanı.  Hızlı bir şekilde ticarete dönüştürülmesi gerekiyor” açıklamasında bulundu.

“YAKIN GELECEKTE BOLU’YU TANIYAMAYABİLİRSİNİZ”

Ateş, Bolu’nun 10 sene içerisinde farklı bir şehre dönüşeceğini, şu ifadelerle anlattı:

“Bolu şanslı bir il, deniz haricinde her şeyi var, dolayısıyla belli bir noktaya gelen ilin potansiyelini de biliyoruz. Yakın bir gelecekte Bolu’yu tanıyamayabilirsiniz. 10 sene sonra Bolu çok ayrı bir noktada olacak. Her şeyin kararında gidiyoruz. Ne sanayi kenti, ne turizm kenti, ne tarım kenti… Hepsi belli oranda gidiyor. Dolayısıyla Bolu’da ticaret riskten uzaklaşıyor. Üniversitede bilimi teknolojiyi kullandırırsak, organize sanayi de teknolojik yapıya dönüşürse, inanılmaz keyifli bir Bolu göreceğiz. Ben bu memleketi seviyorum. Uzun zamandır da oda başkanıyım. Bolu’yu da iyi tanıyorum. Bolu’nun gelişmesi için üzerimize düşen her şeyi beraber yapma noktasında aynı fikirdeyiz, öznemiz Bolu…”

Editör: TE Bilisim