Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Ateş, yayımladığı mesajında; “Hiç kuşku yok ki, dünyanın en fazla gelişme kaydeden ülkeleri, ailelerin temel direği olan kadınlara toplum ve ekonomi içinde hak ettiği kıymeti ve yeri veren ülkeler olmuştur. Kadınların gücü, toplumdaki medeniyet düzeyinin önemli bir ölçüsü ve göstergesi olmakla birlikte aynı zamanda ülkenin ekonomik geleceğinin de kilit unsurlarından birisidir.

İş dünyası olarak bizler de varlıklarıyla içinde yaşadığımız dünyayı güzelleştiren kadınlarımızı, ülke olarak yürüdüğümüz uygarlık yolunda en büyük gücümüz ve zenginliğimiz olarak kabul ediyoruz. Ekonomik gelişme ve kalkınma yolculuğumuz içinde kadınlarımızın girişimciliğinin geliştirilmesine, kadınlarımız arasında girişimci düşüncenin giderek daha fazla yaygınlaştırılmasına her zaman büyük önem verdik ve vermeye devam ediyoruz. Çünkü kadınlarımız gerek iş hayatında, gerekse toplumun diğer alanlarında giderek daha fazla yer aldıkça, ülkemizin de bir o kadar güçlendiğini görüyoruz. Kadının aktif yer almadığı bir toplumun tam anlamıyla gelişemeyeceğine, kadının elinin değmediği bir ekonominin hak ettiği gibi büyüyemeyeceğine inanıyoruz. Kadınlarımızın yerinin sadece evleri değil, toplumun her alanı olabilmesi düşüncesiyle hem TOBB, hem Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak 15 yıla yakın süredir kadınlarımızın ekonomi içindeki varlığının artırılması, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunun üzerinde önem ve ciddiyetle duruyor, Kadın Girişimciler Kurulumuz ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz.

Bizleri doğuran, büyüten, hayat ortağımız olan, dokundukları her şeyi güzelleştiren kadınlarımız şüphesiz her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. Ve kadınlarımız kendilerine fırsat tanındığında iş dünyasından sanata, siyasetten spora ve bilime kadar neler yapabildiklerini bizlere en güzel biçimde kanıtlayarak bizleri gururlandırmaya devam etmektedirler.  Bu düşüncelerle, başta mesai arkadaşlarımız ve kadın girişimcilerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınlarımızın toplumdaki yerinin her geçen gün daha fazla arttığı, kadına yönelik her türlü şiddetin tamamen sona erdiği, mutlu ve aydınlık dolu yarınlar diliyorum.”

Editör: TE Bilisim