Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü için kutlama mesajı yayımlayan TSO Başkanı Türker Ateş, “Bu yıl da tarifsiz bir sevinç ve gururla kutluyoruz” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Türker, “Aziz milletimizin sahip olduğu en büyük değeri ve bağımsızlığının en önemli simgesi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünü, her yıl olduğu gibi bu yıl da tarifsiz bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir' sözü, Cumhuriyet ile pekiştirilmiş ve ülkemizin istikametini çizen en önemli değerlerden birisi olmuştur” dedi.

“SÖZ SAHİBİ DEVLETLERİNDEN BİRİSİ HALİNE GELMİŞTİR”

Cumhuriyet’in kurulduğu günden bu yana büyük bir devlet haline geldiğine dikkat çeken Türker, “Millet olarak verilen topyekun bir var olma savaşı sonunda, her karış toprağı aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla sulanarak kurulan Cumhuriyetimiz, günden güne gelişen ve büyüyen ekonomisi, dinamik özel sektörü, demokratik ve çağdaş kurumları ile bugün dünyanın eşit, saygın ve söz sahibi devletlerinden birisi haline gelmiştir. Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacak topyekûn bir kalkınma sürecinde, yarınların büyük ve güçlü Türkiye’sini inşa edebilmek için kamu, özel sektör ve sivil toplum yoluna el ele ve her alanda kendine belirlediği hedeflerle devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhuriyet’in güçlenmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Türker, “Bizler çalışan, üreten Türkiye’nin dinamik gücü olan özel sektör temsilcileri olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilk günkü heyecanımızla çalışmaya, üretmeye, ülkemiz için gelir ve istihdam yaratmaya devam etmeyi kendimize en önemli sorumluluk sayıyoruz. Atalarımızın mirası, çocuklarımızın emaneti olan ülkemizin ve Cumhuriyetimizin dünya sathında sahip olduğu yeri ve konumunun günden güne daha fazla güçlenmesine katkı sağlamayı bundan sonra da kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle, tüm üyelerimizin, Bolu içinde ve dışında yaşayan tüm hemşehrilerimizin ve bu topraklarda kader birliği yapmış aziz milletimizin her bir bireyinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusal bağımsızlığımızın tüm kahramanlarını, vatanımızın ve milletimizin birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

 

Editör: TE Bilisim