Bolu Ticaret İl Müdürü Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ersin Terzi, Tüketici Hakem Heyetlerine başvurularda parasal sınırlar yeniden belirlenmesine dair açıklamada bulundu. Terzi; “Tüketici Hakem Heyetlerine  (THH)   yapılacak başvurularda uygulanan parasal sınırlar 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2020 yılı için belirlenen  % 9,11 oranında yeniden değerleme oranında artırıldı” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Ersin Terzi,  Bolu’da 2020yılında tüketici hakem heyetlerine 2 bin 606 başvurunun yapıldığının altını çizerek, bir önceki yıldan gelen başvurular ile birlikte toplam 2 bin 645 Tüketici başvurusunun karara bağlandığını söyledi.

Tüketicilerin kusurlu, ayıplı mal ve hizmetlere ilişkin haklarını aradığı Tüketici Hakem Heyeti başvurularında parasal sınır yükseltildi. Bundan sonra fiyatı 11 bin 330 liraya kadar olan kusurlu mal ya da hizmet için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurulabilecek.

ÜST PARASAL SINIR 11 BİN 330 TL

Ersin Terzi; “Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yönetmelikle Tüketici Hakem Heyetlerine başvurularda,  İl Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru için üst parasal sınır 11 bin 330 Türk Lirası olarak tespit edilmiştir. Uyuşmazlık bedeli 11 bin 330 Türk lirası üzerindeki Tüketici başvurularının ise Tüketici Mahkemelerine yapılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

TOPLAM BAŞVURULARIN % 90’I KARARA BAĞLANDI

Büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde 11 bin 330 Türk Lirasının altında bulunan uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvuru yapabilme koşullarından bahseden Ersin Terzi; “Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına 2020 yılı içerisinde 2 bin 606 Tüketici şikâyeti başvurusu yapılmış olup,  bir önceki yıldan gelen başvurular ile birlikte toplam 2 bin 645 Tüketici başvurusu karara bağlanarak sonuçlandırılmıştır. 2020 yılında toplam başvuruların % 90’ı karara bağlanmıştır.

Tüketici şikayetleri en çok Bankacılık İşlemleri, Ayıplı Mal ve Hizmetler, Mesafeli Sözleşmeler ve Abonelik Sözleşmeleri konularında yapılmıştır.  Tüketicilerimiz, 11 bin 330 TL’ye kadar olan şikâyetlerini ve uyuşmazlık başvurularını şahsen veya posta yoluyla Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına ve İlçe Kaymakamlıklarında görevli irtibat Personeline yapabilirler. Ayrıca e-devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) tuketicisikayeti.ticaret.gov.tr internet adresinden de başvuru yapılabilmektedir. Tüketicilerin mutlak suretle uyuşmazlık konusu mevzuyu ispatlayıcı belge vb. bilgilerini dilekçe ekinde sunmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim