Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Kurban Bayramı tatili öncesinde emniyet, asayiş, trafik yönünden güvenlik tedbirlerinin alındığını söyledi. Çelik, “Vatandaşlarımızın huzur içinde bayramı geride bırakmaları ve tatillerini huzur içinde geçirmeleri için tek amacımız mümkün olduğu kadar az trafik kazası ve az vatandaşımızın yaralanması ile bu tatilin geride kalmasını ümit ediyoruz” dedi.

 Haber: Aslı Akış

 Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik kurban bayramı boyunca şüpheli gördükleri şahıslar ile ilgili 156 jandarma ihbar hattına bilgi verilmesi yönünde uyarılarda bulunarak; “Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar” diye konuştu.

“TEDBİRLERİ ALDIK”

Albay Nadir Çelik, tek amaçlarının vatandaşların tatillerini huzur içinde geçirmesi olması temennisinde bulunarak; “Bu sene Kurban Bayramı 9 günlük tatil ile başladı. Bayram öncesinden başlayarak vatandaşlarımızın hem bayram hem de normal tatillerini huzur içinde geçirmeleri için gerekli bütün emniyet, asayiş, trafik yönünden tedbirleri aldık. Vatandaşlarımızın huzur içinde bayramı geride bırakmaları ve tatillerini huzur içinde geçirmeleri için tek amacımız mümkün olduğu kadar az trafik kazası ve az vatandaşımızın yaralanması ile bu tatilin geride kalmasını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLSUNLAR”

Vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyaran Nadir Çelik; “Vatandaşlarımızdan isteğimiz köylerine ve ya memleketlerine gelen bilmedikleri yabacı şahıs geldiği zaman muhakkak 156 jandarma ihbar hattına bilgi versinler. Özellikle kurban derisi toplayan ve insanların belgelerine mutlaka baksınlar. Şüphelendikleri durumlarda bize bilgi versinler. Diğer zamanlarda da bilmedikleri satıcılarla hayvan pazarlama için gelen, tarımsal ürünlerini almak için gelenlere çok itibar ediliyor. İsimleri ve kimlikleri sorulmadan bir takım satışlar yapılıyor. Bunda da mağdur oluyorlar. Bu mağduriyetin önüne geçmek için kimlik bilgilerini alsınlar. Peşin para almadan satışlarını yapmasınlar. Bunlar büyük olasılıkla dolandırıcı oluyor. Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar. Özellikle hayvanlarını başıboş olarak otlatmaya göndermesinler. Yaşlılarımızın da tek başına evden çıkmalarına müsaade etmesinler. Bu vesile ile vatandaşlarımızın kurban bayramını kutluyorum. İnşallah huzur içinde bir bayramı geride bırakırız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim