Akşemseddin Hazretleri Vakfı öncülüğünde, Göynük Belediyesi ve Göynük Kaymakamlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü’ etkinliğinin 30’uncusu 21 Mayıs Pazar günü yapılacak. İstanbul'un Manevi Fatihi, İslam alimi Akşemseddin Hazretleri’ni her yönüyle hem yurtiçinde hem yurtdışında tanıtmayı amaçladıklarını belirten Göynük Belediye Başkanı ve İpek Yolu Belediyeler Birliği (İPEKBİR) Başkanı Kemal Kazan, “Tarihimizin en önemli alimlerinden, kentimizin en büyük gücü Akşemseddin Hazretleri’ni anlamak, anlatmak ve yaşadığımız manevi huzuru paylaşmak için tüm Türkiye’yi Göynük’e davet ediyoruz” dedi.

İstanbul'un fethinin 564’üncü yıldönümünde Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemseddin Hazretleri bu yıl Mürşidi Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri ile birlikte anılacak. 21 Mayıs’ta yapılacak 30. Geleneksel Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü’ etkinliklerinden bir gün önce 20 Mayıs Cumartesi günü “Hacı Bayram-ı Veli’nin İzinde: Göynük” sohbeti gerçekleştirilecek.

HACI BAYRAM-I VELİ’NİN İZİNDE: GÖYNÜK

Göynük Belediyesi, Kalem Eğitim Kültür Akademi Derneği, Hisar Hacı Bayram Veli İslam Araştırmaları Merkezi ve Hacı Bayram Veli Yardımlaşma Derneği (HAY-DER) tarafından düzenlenen Akşemseddin Hazretleri ve Mürşidi Hacı Bayram-ı Veli’ konulu sohbet toplantısına AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık da katılacak. Göynük Belediyesi Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılacak etkinlikte yazar Abdulkerim Erdoğan ve yazar Muhammed Ali Yıldız Akşemseddin Hazretleri ile Mürşidi Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin derin irfanlarını anlatırken, Sanatçı Necip Karakaya da ‘Tasavvuf Müziği Konseri’ etkinliğe renk katacak.

Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleştirilmesi beklenen ‘Akşemseddin Hazretleri’ni Anma Günü’ etkinliği ise mehteran eşliğinde protokolün karşılanması ve Ömer Sekkini Hazretleri ile Akşemseddin Hazretleri’nin türbelerini ziyaretle başlayacak. Belediye Meydanı’ndaki açılış konuşmalarının ardından Gazi Süleyman Paşa Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulmasıyla devam edecek anma günü etkinliği Hamamönü Meydanı’nda geleneksel etli pilav ikramı ile sona erecek.

“GELİN AKŞEMSEDDİN DİYARI GÖYNÜK’TE HUZURU PAYLAŞALIM”

Anadolu’nun tarihte yaşadığı aydınlanmanın mimarisi Akşemseddin Hazretleri’nin hak ettiği değeri ve ilgiyi oluşturmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Kemal Kazan herkesi Göynük’e davet ederek şunları söyledi:

“Tarihimizin en önemli alimlerinden Hacı Bayram Veli Hazretleri ve müridi Akşemseddin Hazretleri’ni daha iyi anlamak ve ilim ve irfan ışıklarını geleceğe taşımak, gelecek nesillere tanıtmak bizim en önemli görevimiz. Bu sorumluluk bilinciyle her yıl daha da tecrübe kazanarak Akşemseddin Hazretleri’nin ruhuna uygun bir anma etkinliği gerçekleştiriyoruz.

Tarihimizin en önemli alimlerinden, kentimizin en büyük gücü Akşemseddin Hazretleri’ni her yönüyle anlamak, anlatmak ve yaşadığımız manevi huzuru paylaşmak için tüm Türkiye’yi Göynük’e davet ediyoruz.

Bozulmamış tarihi dokusuyla tam bir Osmanlı kenti olan Göynük’te kültürel ve tarihi mirasımıza sahip çıkıyor ve manevi zenginliğimizi yalnızca Türkiye’de değil, yurtdışında da tanıtıyoruz. Çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başlamanın gururunu yaşıyoruz. İnanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan Göynük, adını Cittaslow unvanı ile tüm dünyaya duyurdu. Bu topraklar maneviyatın, ilim ve irfanın kök saldığı yerlerdir.

Akşemseddin Hazretleri’ni anlamak ve anlatmak, gelecek nesillere taşımak amacıyla bu yıl 30’uncusunu düzenleyeceğimiz geleneksel Akşemseddin Hazretleri’ni Anma Günü etkinliğinde yurtiçinden ve yurtdışından gelecek olan misafirlerimizi ağırlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve bize onurlandıracak tüm misafirlerimize şimdiden şükranlarımı sunarım. Yine gelin, yine buyurun...."

Editör: TE Bilisim