Ankara yürüyüşü sırasında, Bolu’da açıklama yapan Türkiye Aile Birliği dikkat çeken söylemlerde bulundu. Türk Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik, “Siz evden uzaklaşan babaya bir de çocuğunu göstermezseniz adam cinnet ve cinayet geçiriyor. Dolayısıyla bu ruh haliyle karısına, kayınpederine hatta çocuğuna, hatta canına kıyıyor” dedi.

HABER: ALİ ÇAĞRI DEMİRTAŞ

Süresiz nafaka ve çocuk haczi gibi konulara dikkati çekmek için İstanbul'dan Ankara'ya Türkiye Aile Birliği çatısı altında "Adalet Yürüyüşü" gerçekleştiren çeşitli dernek ve platformlara üye bir grup Bolu'ya ulaştı. Bolu Adliyesi önünde toplanan grup, "Çocuk haczi insanlık suçudur", "Çocuklar babasız kalmasın", "Nafakaya acil ve adil düzenleme" yazılı pankartlar açarak basın açıklaması yaptı.

“BABAYA ÇOCUĞUNU GÖSTERMEZSENİZ, CİNNET GEÇİRİYOR. BU RUH HALİYLE KARISINA KIYIYOR”

Grup adına basın açıklaması yapan Türk Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik, Bolu'da konularının 6284’nolu yasa olduğunu, yasanın iptalini istediklerini söyledi. Çocuğundan koparılan babanın cinnet geçirerek karısına şiddet uyguladığını da dile getiren Çevik, “Adalet Bakanlığı verilerinden aldığımız bilgilere göre 3 milyon evden uzaklaştırma var. Adalet Bakanımızın bizzat açıkladığı geçen yıl,  bir yılda 553 bin 200 uzaklaştırma var. Bu uzaklaştırma da siz evden uzaklaşan babaya bir de çocuğunu göstermezseniz adam cinnet ve cinayet geçiriyor. Dolayısıyla bu ruh haliyle karısına, kayınpederine hatta çocuğuna, hatta canına kıyıyor. Bu fıtrata, hukuka aykırı. İnancımıza aykırı yasalar yerli ve milli olmalı; inancımıza, fıtrata ve hukuka uygunsa bu cinayetler azalır. Biz onun için iftira mağdurları, nafaka mağdurları, nafaka hapsi mağdurları, genç evlilik mağdurları adına, 3 milyon mağdur adına arkadaşlarımız yürüyüşe çıktı” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN DAYATTIĞI 6284 HALEN DURUYOR”

İstanbul Sözleşmesi’nden kaynaklanan maddelerin yürürlükte olduğunu dile getiren Çevik, “Bizler babalar olarak her türlü özeli dillendirerek davalar açmaya müsait hale getiren 6284’nolu Yasanın iptalini istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi kalktı ama sadece tabelası kalktı.  O madde, İstanbul Sözleşmesi maddesi, halen duruyor. Ve bu İstanbul Sözleşmesi’nin dayattığı 6284 halen duruyor. Adına Ankara Sözleşmesi dediler, hatta Mekke, Medine, Kudüs sözleşmesi dahi olsa bu fıtrata, inancımıza, hukukumuza ayrı olsa şiddeti besliyor. Zaten uluslararası şer güçler, feminist güçler; nafaka mağduriyeti ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile ailesiz, ahlaksız, cinselsiz bir toplum projesine karşı topyekûn parti pırtı, tarikat ayrımı yapmadan varoluş savaşı vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

“3 MİLYON CANLI BOMBA VAR ÜLKEMİZDE”

“Alo kocam bana bağırdı” şeklinde şikâyet yapanlara “canlı bomba” benzetmesi yapan Çevik, “Sadece kadına şiddete hayır deniliyor. Biz Türkiye Aile Birliği ve Birleşenleri olarak şiddetin her türlüsüne; kadına, erkeğe, çocuğa, canlıya, bütün canlılara şiddete hayır diyoruz. Sadece kadına şiddete hayır demek cinsel bölücülüktür. Bildiğiniz gibi 3 milyon canlı bomba var ülkemizde. ‘Alo kocam bana bağırdı’ diyerek evden atılıyor. Biz diyoruz ki arkadaşlar çözüm olarak Türkiye’nin geleceği ipotek altında. Bu milli güvenlik sorunumuzdur. Boşanmalar artıyor,  evlenmeler azalıyor. Buna karşılık genç evlenenler, bak çocuk evliliğe biz de karşıyız. Yani yaşlı birinsin çocuk yaşta birsiyle evlenmesine. Ama biz genç evliliği, akran evliliği savunuyoruz. Fatih’in İstanbul’u fetih ettiği yaştasın diyeceksin, kızım sen Fatih’i doğuracak yaştasın, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da vatanı savunacak ama evlenince adamı tecavüzcüler koğuşuna atacak.  Evliliği cezalandırmaktır bu. Fuhuş serbest, Mor Çatı ve benzeri feminist örgütlerine göre ama evlenince tecavüzcüler koğuşuna atılıyor” diye konuştu.

“25 YILDA BİR ERKEKTEN BAKAN OLSUN”

Aile Bakanı’nın kadın olmasına karşı çıkan Çevik, “Bu küresel bir savaş. Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan birisini, aile kurmayan birisinin de hem İstanbul Sözleşmesini savunan birsini aile bakanı yapmak, Türkiye’deki 24 milyon aileye, 84 milyona hakarettir. Çeyrek asırdan fazla aile bakanları hep kadından oluşuyor. Aile kadından oluşmuyor ki sadece, erkekten de oluşuyor. Eğer adalet diyorsan 25 yılda bir erkekten bakan olsun” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim