Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, adalet çalışanlarının haklarının göz ardı edildiğini ifade ederek, “Yazı İşleri Müdürü, Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Teknik personel ve diğer tüm Adalet Bakanlığı çalışanları unutulmakta, sorunları dile getirilmemekte, adeta yok sayılmaktadır” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Adli Yıl açılışı öncesinde yazılı bir basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, adalet sisteminde çalışan görevlilere dikkat çekti. Yavuz,  adalet çalışanlarının yeterli desteği alamadığını, baskı ve şiddete maruz kaldığını ileri sürdü.

“ADALET BAKANLIĞI ÇALIŞANLARI YOK SAYILMAKTADIR”

Çalışanların unutulduğuna dikkat çeken Yavuz, “Her yıl Eylül ayının ilk iş gününde Adli Yıl açılışı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilmektedir. Adalet ve hukuk toplumların olmazsa olmazıdır.  Ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde, ülkemizi ayakta tutabilecek tek unsur adalettir. Her yıl adalet sistemimizin eksikliklerinin gündeme getirildiği ‘adli yıl’ açılışlarında; Adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru, iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan, Hâkim ve Savcılar ile birlikte Adalet Hizmetinin temel taşları olan Yazı İşleri Müdürü, Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Teknik personel ve diğer tüm Adalet Bakanlığı çalışanları unutulmakta, sorunları dile getirilmemekte, adeta yok sayılmaktadır” dedi.

“YARGI REFORMU TASARISI TBMM GÜNDEMİNE İVEDİLİKLE GETİRİLMELİDİR”

Yargı reformunun gündeme gelmesi gerektiğini ifade eden Yavuz, “Özellikle son dönemlerde mobbing uygulanan ve intihar eden, ayrıca saldırıya uğrayarak darp edilen meslektaşlarımızın sayısında artış gözlenmektedir. Mesai mefhumu olmadan çalışan Adalet çalışanlarının bu fedakârlıklarının karşılığı bu olmamalıdır. Bu güne kadar TBMM’de ele alınan Yargı Reformu Tasarılarında Adalet Çalışanları bir bütün olarak yok sayılmıştır. Adalet çalışanlarının mali sosyal ve özlük haklarında iyileştirme yapılmalı, gerekirse yeni bir Yargı Reformu Tasarısı TBMM gündemine ivedilikle getirilmelidir” ifadelerini kullandı.

İSTEKLERİNİ SIRALADI

Yavuz, adalet çalışanları için yürürlüğe girmesini istediği maddeleri de sıralayarak, şu şekilde konuştu.

“Adalet çalışanlarına yönelik tasarıda,

1-657 sayılı DMK’da Adalet Hizmetleri Sınıfı ihdas edilmeli,

2-Adalet çalışanlarına döner sermaye gelirlerinden pay verilmeli,

3-Adalet çalışanları 2802 sayılı yasa yerine 4483 sayılı yasaya göre yargılanmalı,

4-Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavlarında liyakatin öne çıkarılması,

5- Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının GİH’e geçirilmesi,

6- Tüm sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesi,

7- Fazla mesai ücretlerinin günümüz şartlarına göre artırılması, tam ve zamanında ödenmesi,

8- Yol paralarının tüm illerdeki çalışanlara ödenmesi

9-Mobbinge karşı çalışanları koruyan uygulamaların hayata geçirilmesi, yer almalıdır.

 

Bu istek ve düşüncelerle yeni Adli yılın tüm Adalet Çalışanları başta olmak üzere, tüm üyelerimize, Yargı Camiasına ve Aziz Milletimize hayırlı olmasını dilerim.”

Editör: TE Bilisim