Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, memurlar için isteklerini dile getirerek, “Tüm Memurlarımız için, özlük haklarımız için, ekonomik yönden refah seviyemizi yükseltmek için çalışıyoruz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Antalya’da Türk Büro-Sen’in, “Haklı Dava, Güçlü Sendika” temalı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapan Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, sendika olarak mücadele devam ettiklerini mesajını verdi.

“30 YIL ÖNCE BAŞLAYAN MÜCADELE HALEN SÜRDÜRMEKTEDİR”

Sendikanın 30 yıldır görevde olduğunun da altını çizen Yavuz, “Sendikamızın Haklı Dava, Güçlü Sendika temalı Teşkilat Buluşması 3-6 Kasım 2022 tarihinde Antalya ilinde gerçekleştirildi.  Gerçekleştirilen Teşkilat buluşmamız inşallah hayırlara vesile olur.  Türk Büro-Sen Maltepe’de küçük bir odada 30 yıl önce başlayan mücadelesini halen sürdürmektedir. Bu mücadelede Türk Büro-Sen, 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Mevcut düzenlemede GİH ve THS’de çalışan 2 yıl ve 4 yıllık okul mezunu çalışanların tamamına 3600 ek gösterge verilmesini, öğrenim durumu itibariyle bundan yararlanamayacaklar için de MİT’te ki gibi 1200 TL artış talep etmektedir” dedi.

TALEPLERİ DİLE GETİRDİ

Sendika olarak memurlar için dile getirdikleri talepleri aktaran Yavuz, “Sözleşmeli çalışanlara kadro ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı Çalışanlarının GİH’e geçirilmesi taleplerinden vazgeçmemektir.  Tüm Memurlarımız için mali düzenlemelerin yanında, sözleşmeli çalışanların tamamının kadroya geçirilmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının GİH’e geçirilmesi, 3600 ek göstergenin Türkiye Kamu-Sen’in yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda hayata geçirilerek, 4 grup ile sınırlandırılmadan tüm kamu görevlilerine verilmesini, vergi dilimlerinin belirli bir oranda sabitlenmesini; aile, çocuk, giyim yardımlarının artırılmasını, servis ve yemek hizmetinin tüm kamu çalışanlarına sunulmasını, hizmetin sağlanma imkânı olmayan yerlerde ücretinin ödenmesini istemektedir” ifadelerini kullandı.

MEMURLARA MADDİ DESTEK ARTIŞLARI

Memurlara maddi desteğin arttırılması gerektiğini belirten Yavuz, “Enflasyon farkının ise TÜFE’nin maaşlara yapılan oransal artışların üzerine çıktığı aydan itibaren ödenmesini, yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine ‘Bayram İkramiyesi’ ödenmesini, memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, döner sermaye, ek ders, fazla mesai, ikramiye gibi tüm ödemelerin emekli keseneğine dâhil edilmesini, görevde yükselme sınavlarının düzenli hale getirilmesi ve ilk atamalarda her türlü istismara açık olan sözlü sınav uygulamasının kaldırılmasını talep etmektedir” diye konuştu.

KURUMLARLA GÖRÜŞMELERE DİKKAT ÇEKTİ

Kurumlarla iletişim halinde olduklarına da dikkat çeken Yavuz, “SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, TÜİK, Milli Savunma Bakanlığı’nda kurumiçi uzmanlık sınavı açılmasıyla ilgili kanun tekliflerimizi genel Başkanımız ile TBMM’ye iletildi. Kolumuza bağlı kurumlarda Kurumiçi Uzmanlık özel sınavlarının açılması için kanun teklifleri hazırlanarak Genel Başkanımız ile TBMM’ye iletildi. Hizmet kolumuza bağlı kurumlarda çalışanların uzmanlık hakkı elde edebilmesi için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Memurlarımızın yemek yardımlarının ayni değil nakdi yapılması ile ilgili bir çalışmalar devam etmektedir. Yakın zamanda tamamlanarak, Hazine ve Maliye Bakanlığına iletilecektir. Memurlarımıza kira yardımı yapılması talebi ilgili makamlara iletilecektir. Birçok şehirde 1+1 evlerin kira fiyatları 7-8 bin TL’ye ulaşmıştır. Bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

“ÇALIŞMAYA AZİMLE DEVAM EDECEĞİZ”

Yavuz, mücadeleye devam edeceklerini de belirterek, “Türk Büro-Sen'in 30 yıldır verdiği hak mücadelesi, kutlu bir mücadeledir. Tüm Memurlarımız için, özlük haklarımız için, ekonomik yönden refah seviyemizi yükseltmek için çalışıyoruz. Haklı davamız için, Güçlü sendika olmak için, en önemlisi Devletimiz için çalışmaya azimle devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim