Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, yetkililer tarafından yapılan prim açıklamasının SGK çalışanlarının mevcut iş yükünü arttıracağını belirtti.

Haber: CANSU GÜRZ

 Sosyal Güvenlik Kurumu Çalışanlarının iş yükünün hafifletilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e çağrıda bulunan Türk Büro Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, çalışanlar için yapılacak her olumlu düzenlemenin yanında olduklarını belirtti.

“YAPILANDIRMALAR SOSYAL GÜVENLİK KURUMU TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR”

Vatandaşların 3600 Ek Gösterge ve EYT beklentisine girdiğini belirten Yavuz, “Hükümet yetkilileri tarafından 3600 Ek Gösterge ve EYT Düzenlemesi ile SGK prim alacakları yapılandırması yapılacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmış olup, milyonlarca vatandaşımız yapılacak düzenlemelerle ilgili beklentiye girmiştir. Yapılacak düzenlemeler ve yapılandırmalar ise Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilecektir” dedi.

 “MALİ VE ÖZLÜK HAKLARINI İYİLEŞTİRMEYE ÇABA SARF EDİLMELİ”

Yavuz, çalışanların hakları için dikkat edilmesi gereken hususları hatırlatarak, “Bu kapsamdaki yoğunluğu zaten çok fazla olan SGK çalışanlarının iş yükü daha da artacaktır. Bugüne kadar birikmiş sorunların üzerine cesaretle giden ve çözmeye çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın,  Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının mali ve özlük haklarını iyileştirmeye çaba sarf edeceğine inancımız tamdır. SGK çalışanlarının bu düzenlemeler sürecinde motivasyonlarının korunabilmesi için; 1-Ek Ödeme oranlarının artırılması, 2-İkramiyelerinin yeniden ödenmeye başlanması, 3-Mesai ücretlerinin tam yıl boyunca ödenmesi, 4-Sosyal Güvenlik Uzmanlığı kadrolarının cahiliyetle ihdas edilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ, ÇALIŞMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Yavuz, çalışanlar için yapılacak düzenlemeleri destekleyeceklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımıza doğum anından ölümüne dek hizmet veren, yapılan iş itibari ile uzmanlık gerektiren ve iş yükü her geçen gün artan SGK çalışanları için taleplerimizin hayata geçirilmesi, çalışanların iş yükü altında ezilmesinin bir nebze de olsa önüne geçecektir. Türk Büro-Sen Bolu Şubesi olarak, çalışanlar adına yapılacak her olumlu düzenlemenin destekçisiyiz, çalışma barışı için, vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmetlerin ulaştırılması için, Devletimiz için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim