Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, 3600 ek göstergeyle ilgili açıklamasında, “Basın yayın organlarında olsun, internet sitelerinde olsun, yapılan açıklamalara, verilen bilgi ve belgelere itibar edilmemesini, devlet memuru kardeşlerimizin, TBMM sürecini beklemesini tavsiye ederim” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye’nin uzun yıllardır gündeminde olan ancak henüz kesinleşmeyen memurlar için öngörülen 3600 ek göstergeye ilişkin Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz yazılı açıklama yaptı. Ek gösterge için verilen teklifin henüz yürürlüğe girmediğini belirten Yavuz, uyarıda bulundu.

“ŞU HUSUSUN İYİ BİLİNMESİNİ İSTERİM”

İnternet ve basında yer alan belge ve bilgilere itibar edilmemesini isteyen Yavuz, “Kamuoyunda 3600 olarak bilinen, devlet memurlarına ek gösterge artışı konusunda, öncelikle şu hususun, devlet memuru arkadaşlarımız tarafından iyi bilinmesini isterim. Devlet memurlarına ek gösterge artışı, bir kısım basın yayın organları veya internet siteleri tarafından değil, TBMM tarafından çıkarılacak kanunla sağlanacaktır. Bu nedenle şu ana kadar basın yayın organlarında olsun, internet sitelerinde olsun, yapılan açıklamalara, verilen bilgi ve belgelere itibar edilmemesini, devlet memuru kardeşlerimizin, sabırla TBMM sürecini beklemesini tavsiye ederim. Ek gösterge artışı konusunda, tek çalışması olan sendika Türkiye Kamu Sen’dir” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ, TÜRKİYE KAMU-SEN’İN EK GÖSTERGE TEKLİFİNİ OLUMLU BULMUŞ”

Türk Kamu-Sen’in de bir teklif sunduğunu hatırlatan Yavuz, “Türkiye Kamu Sen'in bütün devlet memurlarına ek gösterge artışını öngören kanun teklifi 2018 yılında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı tarafından TBMM’ne verilmiş, halen Bütçe ve Plan Komisyonunda görüşülmeyi beklemektedir. Sendikamızın, Cumhurbaşkanımızı ziyaretinde de Cumhurbaşkanımız, Türkiye Kamu-Sen’in ek gösterge kanun teklifini olumlu bulmuş ve Türkiye Kamu Sen’in çalışmasından faydalanılması talimatı vermiştir” ifadelerini kullandı.

“SENDİKAMIZIN KANUN TEKLİFİ DE GÜNDEMDEKİ YERİNİ ALACAK”

Sendika tarafından verilen teklifin de Mecliste yerini alacağını aktaran Yavuz, “Hükümetin hazırladığı ek gösterge kanun teklifi TBMM’ne geldiğinde, elbette sendikamızın kanun teklifi de gündemdeki yerini alacaktır. Ek gösterge artışı, tüm devlet memurlarını kapsamalıdır. Türkiye Kamu Sen tarafından hazırlanan kanun teklifi, tüm devlet memurlarına, ek gösterge artışını öngörmektedir. Çünkü devlet memurlarına ek gösterge verilmesinin esprisi, ‘milli gelirdeki artıştan, ülkedeki büyümeden, devlet memurlarının faydalandırılması’ düşüncesi ve politikasıdır” diye konuştu.

“SENDİKAL MÜCADELE BİLGİ, BİRİKİM VE TECRÜBE GEREKTİRİR”

Türkiye’nin ek gösterge konusundaki daha önceki adımlarını hatırlatan Yavuz, “Bugüne kadar yapılan ek gösterge artışları, tüm devlet memurlarını kapsamış olup, en son ek gösterge artışı 1994 yılında kanunlaşmış, 1995 yılında yürürlüğe konmuştur. Sendikal mücadele bilgi, birikim ve tecrübe gerektirir.  Türkiye Kamu-Sen 30 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle, ülkemizde memur sendikacılığının tek ve gerçek adresidir. Bu duygu ve düşüncelerle inşallah tüm kamu çalışanlarının içerisinde yer aldığı Adaletli bir düzenleme ile 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim